John Travolta reageert op overlijden Olivia Newton van Grease

Celebs door Elsemieke

Olivia Newton-John – beter bekend als Sandy uit Grease – is afgelopen maandag overleden op 73-jarige leeftijd. John Travolta – haar tegenspeler in Grease – deelt een emotioneel bericht op Instagram vanwege het overlijden van Olivia, die al 30 jaar tegen borstkanker vocht.

Olivia Newton-John en John Travolta

Het is een dag geleden dat de 73-jarige Olivia Newton-John van Grease stierf aan kanker. “Dame Olivia Newton-John (73) passed away peacefully at her Ranch in Southern California this morning, surrounded by family and friends. We ask that everyone please respect the family’s privacy during this very difficult time." Olivia kreeg de diagnose borstkanker in 1992 en in 2013 kwam het terug. Toen ze in september 2018 voor de derde keer werd gediagnosticeerd vertelde ze pas aan de wereld dat ze kanker had. John Travolta deelde gister een emotioneel bericht op Instagram. “Yours from the first moment I saw you and forever! Your Danny, your John!"

Grease ster Olivia Newton-John op 73-jarige leeftijd overleden

Jim Bakkum en Bettina Holwerda in Grease

De film Grease gaat over Danny, die in tijdens zijn zomervakantie in Australië Sandy ontmoet. Als ze na de vakantie weer naar school gaan, blijkt dat Sandy verhuisd is naar Amerika en op zijn school terechtkomt. De twee worden uiteindelijk stapelverliefd. Eerder dit jaar werd bekend dat de musical Grease volgend jaar terugkomt. Het is nog niet bekend wie Danny en Sandy gaan spelen, maar Jim Bakkum en Bettina Holwerda doen dat tijdens de kick-off van de Musical Awards tijdens de Uitmarkt in Amsterdam, vertelt Albert Verlinde. "Ik heb ze destijds samengebracht in de musical, met verstrekkende gevolgen. Dan heb ik het niet alleen over hun beruchte val in de orkestbak. Ze zijn verliefd geworden, getrouwd en hebben inmiddels drie prachtige kinderen." Jim Bakkum vertelt ook over de nieuwe klus. "Wij doen op professioneel vlak zelden iets samen, maar dit jubileum konden we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. We kunnen niet wachten."