Alles over Stranger Things seizoen 5: wat we nu weten

Media door Laura

Vanwege de pandemie moesten we bijna twee jaar wachten op Stranger Things seizoen 4, maar dat was het waard. Na een paar dagen bingen zijn de meeste fans al door de negen extra lange afleveringen heen. Er is gelukkig goed nieuws: seizoen 5 gaat er komen! Dat hebben de makers bevestigd én ze hebben al een paar details vrijgegeven.

Lees ook: 5 series om gelijk te bingen na Stranger Things seizoen 4

Einde van Stranger Things seizoen 4

De Duffer-broers - de breinen achter de Netflix-serie - hebben weer een parel van een seizoen gemaakt. Alle acht afleveringen van een uur en een slotaflevering van 2,5(!) uur zaten we op het puntje van onze stoel. En wát voor een slot. Nieuwkomer en fanfavoriet Eddie ging strijdend ten onder, Max raakte in coma en een deel van Hawkins werd opgeslokt door de poort van Vecna. Het leek even alsof Vecna/Henry was verslagen door Eleven. Aan het eind blijkt dat hij het gevecht toch overleefde... De vriendengroep is dus nog lang niet verlost van The Upside Down, dat belooft veel spannends voor het vijfde seizoen. 

Alles over Stranger Things seizoen 5

Sinds het eerste seizoen in 2016 lanceerde is Stranger Things een dikke hit. De sci fi-serie over het fictieve stadje Hawkins breekt records en heeft meerdere awards gewonnen. De serie is in 93 landen de meest populaire serie van Netflix op dit moment. Het tweede deel van het vierde seizoen is in één weekend in totaal 1,15 miljard(!) uur gestreamd. Seizoen 5 kon natuurlijk niet ontbreken. Dit is wel gelijk het laatste seizoen!

Waar gaat Stranger Things seizoen 5 over?

De grote vraag na seizoen 4 is natuurlijk: wat is er met Vecna gebeurd? En kan Eleven hem verslaan? Maar de kijkers zitten met meer brandende vragen. Hoe gaat het aflopen met het verwoeste Hawkins? Zal Max uit haar coma ontwaken? Zal Nancy Jonathan aan de kant zetten voor Steve? Voor antwoorden zullen we moeten wachten op het nieuwe seizoen. Wel hebben de Duffer-broers in een interview met Collider al iets onthuld over Stranger Things seizoen 5. Ze zijn al bezig met het nieuwe seizoen, hopelijk laat deze niet zo lang op zich wachten...

Groep is weer samen

Het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things duikt dieper in de relatie tussen Eleven en de belangrijkste jongens van de serie: Mike, Will, Lucas en Dustin. Matt Duffer vertelde: "Ik denk dat wat we zo opwindend vinden aan seizoen 5, is dat seizoen 4 zo interessant was omdat iedereen verspreid was. Dat maakte het zo uniek. Maar dit draait erom dat iedereen weer samen komt. Weer samen zijn, samen naar Hawkins gaan. Hopper is terug in Hawkins. De oorspronkelijke groep is terug in Hawkins. De groep samen met Eleven. De OG-groep. Dat is iets interessants, want zo kunnen we de dynamiek van seizoen 1 voor een deel opnieuw verkennen, maar ditmaal op een grotere schaal."

Dit artikel wordt geüpdatet zodra er meer nieuws is.