Aan déze eisen moet je voldoen als Kopen Zonder Kijken-deelnemer

Media door Elsemieke

Kopen Zonder Kijken is ongeveer hét programma wat heel Nederland momenteel aan de stoel gekluisterd houdt. In het programma van RTL kopen stellen blind een huis, met hulp van presentator Martijn, maar niet iedereen kan zomaar meedoen. De makers hebben namelijk een flinke lijst opgesteld waaraan deelnemers moeten voldoen.

Aan deze eisen moeten deelnemers Kopen Zonder Kijken voldoen

Iedereen wil terecht in een karakteristiek huis met tuin op het zuiden. En dat allemaal in de hipste wijk van de stad, liefst met vier slaapkamers, maar een woning vinden is tegenwoordig allesbehalve makkelijk. Maar als je denkt dat meedoen aan ‘Kopen Zonder Kijken’ je een hoop kosten gaat besparen, heb je het mis. Het blijkt dat je flink wat op de spaarrekening moet hebben staan, wil je kans maken op een deelname aan het populaire RTL programma. 

Vijf ton

Kopen Zonder Kijken-Makelaar Alex van Keulen zegt tegen de Telegraaf dat wanneer je geen 400.000 euro als budget hebt, je niet eens door de selectie heen komt. De eisen voor Kopen Zonder Kijken zijn dus vooral financieel gezien erg hoog. Je moet het liefst een half miljoen op je bankrekening hebben. "Je moet wel vijf ton hebben, willen we wat leuks kunnen doen”, vertelt hij. “Het wordt een soort elite-programma. Het programma is wel veranderd.”

Goedkope verbouwing

Gelukkig vertelt Bob Sikkens, die de verbouwing van de deelnemers voor zijn rekening neemt, dat er met de verbouwing wel flink kan worden bespaard voor de deelnemers. “Soms ook mede mogelijk gemaakt door de vrienden van de show, hè?”, legt hij uit. “We kunnen inkopen voor een heel goede prijs en iedere aannemer vindt het leuk om mee te werken aan het programma. Ze krijgen de keuken echt voor een heel goede prijs. Eigenlijk kan het niet altijd voor dat geld.”

Alleenstaanden met klein budget

‘Wanneer gaan Kopen Zonder Kijken en Voor Hetzelfde Geld van RTL 4 eindelijk eens mensen (ook singles) helpen met een krap budget en/of te weinig kamers voor hun gezin? Zij die echt hulp nodig hebben. Steeds maar weer koppels met een ruim budget (en nu ook genoeg ruimte)’, zo vraagt een kritische Jesper op Twitter aan presentator Martijn Krabbé. De presentator zelf reageert hartstikke positief op deze vraag. "Het is leuk dat je dat zegt. We zijn bezig om uit te zoeken of we dat in serie 7 kunnen doen. Working on it."

Opgeven voor Kopen Zonder Kijken

Het programma is al bezig met de casting voor seizoen 7. Denk je dat je klaar bent voor een nieuw huis, maar dan zónder dat je 'm eerst gezien hebt? Aanmelden voor de hulp van het Kopen Zonder Kijken-team kan hier.

Ook Bob en Roos van Kopen Zonder Kijken kochten blind een huis