Ook Bob en Roos van Kopen Zonder Kijken kochten blind een huis

Media door Elsemieke

Kopen Zonder Kijken is ongeveer hét programma wat heel Nederland lijkt te kijken. In het programma van RTL kopen de stellen blind een huis, met hulp van presentator Martijn. Ook zijn er experts als Bob en interieurstylist Roos die hen helpen. Die twee hebben zelf óók zonder te kijken een huis gekocht.

Ook Bob en Roos van Kopen Zonder Kijken kochten blind een huis

Een woning vinden is tegenwoordig allesbehalve makkelijk. Iedereen wil natuurlijk het liefst wonen in een mooi, karakteristiek huis met tuin op het zuiden in de hipste wijk van de stad. Bouwdeskundige Bob Sikkens en interieurstyliste Roos helpen de deelnemers aan de best mogelijke optie voor hun budget. Grappig is dat net als de kandidaten van ‘hun’ programma ‘Kopen zonder Kijken’ ook Bob en interieurstylist Roos de gok waagden. Allebei kochten ze een huis zonder het eerst gezien te hebben.

“Ik heb zelf een huis gekocht zonder het gezien te hebben”, vertelt Bob in de RTL Boulevard Reality Podcast. “Misschien dat ik het door mijn ervaring aandurfde. Het was een huisje in Spanje en daar waren we nog niet geweest. Maar toen ik het zag, wist ik dat het goed was. Toen heb ik meteen een optie genomen, omdat er veel belangstelling voor was. Ik dacht: het gaat me niet gebeuren dat dit voor mijn neus wordt weggekaapt.”

In Amsterdam wonen

Ook Roos kocht een huis zonder dat ze het eerst zag. “We woonden in Den Haag – hij komt daar vandaan – en ik had daarvoor altijd in Amsterdam gewoond. Ik wilde terug naar Amsterdam en we kwamen er maar niet uit waar we moesten gaan wonen. Toen hebben we een lijst gemaakt met echt de harde eisen en wensen, en daar hebben we nummers aan gekoppeld en gezegd: als we een huis vinden, waar het ook staat, en we hebben dat hoog op ons lijstje staan, dan doen we dat.”

Roos werd gebeld door de makelaar van een huis in Amsterdam, maar ze nam haar telefoon niet op, waardoor haar man degene was die de beslissing nam. “Ik had het dus niet gezien, maar ik was heel blij dat het in Amsterdam was.”

Bob geeft Kopen Zonder Kijken-stel een flinke uitbrander