Deze dingen kun je beter niet zeggen op een eerste date

Single & daten door Romy

Heb je eindelijk die date kunnen regelen die je al zo lang wilde? Dan wil je ook graag dat het een geslaagde date wordt en dat je geen domme dingen zegt. Sommige van ons kunnen nog wel eens bepaalde opmerkingen maken die niet heel lekker gaan tijdens een eerste date. Dit zijn een aantal dingen die je beter niet kunt zeggen op een eerste date.

Eerste date: deze dingen kun je beter niet zeggen

Denk vooral na over welke dingen je wel en niet gaat zeggen op je eerste date. We hebben een aantal dingen op een rij gezet die je beter niet kan zeggen. Heb je geen gesprekstof meer? Ga dan vooral niet over op de onderstaande opmerkingen.

“Ik kan het nog goed vinden met mijn ex.”

Sowieso alles wat te maken heeft met je ex zeg je niet tijdens je eerste date. Het interesseert echt niemand, geloof ons. Mocht je ex een goede vriend of vriendin zijn geworden is dat prima, maar bewaar dit nieuws even voor later als je elkaar wat beter kent. 😉

via GIPHY

“Mag ik je zoenen?”

Consent is belangrijk, en eigenlijk is het ook best lief als je date dit aan je vraagt. Maar als de aantrekkingskracht bij beiden groot is, hoef je het waarschijnlijk niet te vragen.

via GIPHY

“Oh, dit telefoontje moet ik even opnemen, is dat goed?”

Je stelt het in een vraagvorm maar je weet zelf ook wat hier het antwoord op is aangezien niemand echt nee durft te zeggen op zo’n moment. Waarschijnlijk zit je date vol verbazing te kijken dat je het überhaupt al vraagt. Stop die telefoon lekker in je tas en geniet van je date. Tenzij het een noodgeval is, stel je dat telefoontje even uit.

via GIPHY

Iets racistisch of seksistisch

Lijkt ons vrij duidelijk toch?

via GIPHY

“Doe mij maar een dubbele!”

Wil je dronken worden op je eerste date? Lijkt ons niet een heel verstandig plan. Houd jezelf onder controle en bestel die dubbele wodka maar als je het weekend uitgaat met je vrienden. Je kunt anders die tweede date wel vergeten schat…

via GIPHY

“Hij wil graag…”

Doe dit nooit. Het komt echt over alsof je nu al over je date heerst. Just, don’t.

via GIPHY

“Betaal jij?”

Het is een eeuwenoude discussie en deze zal dan ook nooit verdwijnen. Ga er alleen niet vanuit dat de ander betaalt. Sommige vrouwen denken als ze op date zijn met mannen dat de man altijd moet betalen. Ga er niet vanuit dat hij betaalt en zeg het al helemaal niet.

via GIPHY