Waarom je beste vriend geen boyfriend materiaal is

Single & daten door Anniek

Je bent al jaren bevriend met je buurjongen, jullie zijn onafscheidelijk en kennen elkaar door en door. Perfect boyfriend material? Nee! Hoe verleidelijk het ook is, dit is waarom je van je beste vriend geen boyfriend moet maken.
 
Nee, nee en nog eens nee. Je zit eraan te denken om een stapje verder te gaan met je mannelijke beste vriend. Om eerst het level van fuckbuddy te testen en daarna, als alles naar wens gaat, over te gaan op een relatie. Het klinkt allemaal heel aanlokkelijk, maar doe het niet. Ruil je vriendschap niet in voor een orgasme, hoe verleidelijk het ook klinkt. Dit is waarom je beste vriend geen vriendjesmateriaal is:
 
 
1. Je kent elkaar te goed. Je beste vriend kent al je diepste en donkerste geheimen en kan dit in een ruzie gemakkelijk tegen je gebruiken. Oude koeien uit de sloot halen is niet ons favoriete ding, maar reken er maar op dat dit gebeurt als jij van je BFF een BF maakt. Bij een nieuwe liefde kun je nog kiezen wat je wel of niet deelt, maar bij je beste vriend is die optie uitgeschakeld.
 
2. Als het niets wordt, gooi je een goede vriendschap weg. Denk je even in dat het uitgaat, misschien over drie maanden, misschien over een jaar. Jullie voelen je allebei ellendig en weten dat dingen nooit meer worden zoals vroeger. Geen lange telefoongesprekken meer diep in de nacht als jullie niet kunnen slapen en geen chille zondagen meer waarop jullie de hele dag films kijken. Die tijd is voorbij, foetsie, weg. Wil je dat echt opgeven voor een paar goede orgasmes?
 
3. Je gemeenschappelijke vrienden krijgen het zwaar. Stel je voor dat jullie relatie het niet volhoudt, dan moeten zij een kant kiezen als het fout gaat. En feestjes worden tien keer ongemakkelijker, want jullie twee in dezelfde kamer is geen succes meer. Als jullie al komen, want jij blijft liever thuis dan dat je je ex nog onder ogen moet komen. Het is gewoon een drama.


4. De eerste kus is ongemakkelijk. En dan hebben we het over extreem, volkomen en uiterst ongemakkelijk. Het soort dat je tenen doet krommen en de haartjes in je nek rechtovereind doet staan. Je kust iemand die je jarenlang als broer hebt gezien. Kunnen we even een momentje nemen om dit op ons in te laten werken?

5. Niemand neemt jullie serieus als stel. Jullie zullen voor altijd 'de vrienden die een stel werden' zijn. En als je dit imago eenmaal hebt, kom je er niet meer vanaf. 

 
6. Iedereen vraagt de hele tijd wat er gebeurt als het uitgaat. Daar wil jij natuurlijk niet aan denken, maar ze hebben wel gelijk. Wat gebeurt er dan? Wij hebben het antwoord: zie punt 2 en 3.
 
7. Je bent het bewijs dat mannen en vrouwen geen platonische vrienden kunnen zijn. En oké, je hoeft natuurlijk niets te bewijzen naar de rest van de wereld toe, maar zou het niet leuk zijn om aan te tonen dat het wél mogelijk is voor mannen en vrouwen om alleen vrienden te zijn?
 
8. Je lover is beste vriend-af en wie moet er dan die rol op zich nemen? Met wie kijk je om twee uur 's nachts eindeloos afleveringen van The Walking Dead als je beste vriend ineens je lover is? En met wie praat je over je liefdesleven? Niet met hem, dat kunnen we je nu al verklappen.
 
Bron
 
9. Je raakt een geliefde eerder kwijt dan een vriend. Bro's behore ho's en al die spreuken slaan precies op dit soort situaties. Je vrienden zullen er voor altijd zijn, maar vriendjes? Die komen en gaan.
 
10. Je slaat de periode waarin je alles over elkaar wilt leren kennen over. En dat kan serieuze gevolgen hebben voor je relatie, want je mist een bepaalde spanning en opwinding. Alles over elkaar te weten komen is juist zo leuk en dat mis je nu.
 
Dat gezegd hebbende moet je natuurlijk altijd je hart volgen. Als het goed voelt en jullie zeker weten dat het gaat werken, moet je er lekker voor gaan.

Date jij met je beste vriend?