Verlangen naar je ex: dit betekent het

Single & daten door Chloe

Als jij en je ex net uit elkaar zijn kan het soms zijn dat je nog naar elkaar verlangt. Daar is op zich niks mis mee, maar als het lang aanhoudt kan het zijn dat er meer achter zit. Kan jij je ex maar niet uit je hoofd zetten? Dit kan het betekenen. 

Verlangen naar je ex

Zoals we al zeiden is het niet gek dat je nog verlangt naar je ex als het net uit is. Het is tenslotte een behoorlijke verandering in je leven. Maar als je niet kan stoppen met diegene ‘stalken’ op social media wordt het misschien wel een probleem. Jullie zijn tenslotte niet voor niets uit elkaar en je moet door met je leven.

Eigenwaarde

Uit een Amerikaans onderzoek in het Journal of Social and Personal Relationships is gebleken dat mensen die verlangen naar hun ex vaak een laag zelfbeeld hebben. Het kan voelen als identiteitsverlies en daardoor wordt het verlangen naar je ex steeds groter.

Bindingsangst

Het verlangen naar je ex kan ook een gevolg zijn van een ander probleem: bindingsangst. Dit valt namelijk vaak samen met een laag zelfbeeld. Als jij het idee hebt dat je je identiteit verloren bent, is het niet gek dat je deze (en dus je ex) weer terug wilt. Het is een natuurlijke reactie, omdat in jouw ogen je voormalige partner ervoor zorgde dat je je meer ‘jij’ voelde. Het is dus niet echt een verlangen naar je ex, maar meer naar weten wie je nou bent.

Bron: Journal of Social and Personal Relationships Beeld: Unsplash