Dit is slow dating, dé date trend van nu

Single & daten door Anne-Fleur

Daten is niet makkelijk. Zeker in de wereld waarin we nu leven lijken nog maar weinig mensen vertrouwen te hebben en voor the good ones heb je een zaklampje (of dertig) nodig om ze te vinden. De een is into one night stands, de ander zegt 'ik hou van je' op de eerste date en weer iemand anders is, na maanden daten 'eigenlijk nog niet klaar voor een relatie'. Kortom, daten sucks. Maar gelukkig voor jou is er weer een nieuwe trend komen aanwaaien, namelijk: slow dating...

Wat is slow dating?

Nu zegt het woord het eigenlijk al, dus de betekenis van slow dating is dan ook niet zo moeilijk te raden. Slow dating is dé nieuwe trend op het gebied van liefde en relaties. Dé trend waarbij je het 'rustig aan doet'. Nu is dit bij sommige mensen altijd al het geval, maar steeds meer mensen zoeken naar iets echts in de snelle wereld waarin we nu leven. Liefde die rustig aan groeit en dus niet waarbij je direct na de eerste date bij elkaar in bed beland. Niet dat dat erg is, natuurlijk, mits je dat zoekt in een relatie. 

Elkaar écht leren kennen

Het lijkt misschien bijna onmogelijk, want wie is er nu nog op zoek naar échte liefde? Waarschijnlijk iedereen, maar toch lijken de mensen waarmee je datet toch nog niet helemaal klaar te zijn voor een serieuze relatie. Als jij als persoon wel op zoek bent naar iets echts, dan is slow dating een trend waar je mogelijk heel veel profijt van kan hebben. Het is dan wel goed om aan te geven bij de persoon die je datet dat je op zoek bent naar iets serieus en diegene daarom ook echt wil leren kennen. Niks mis met taking it slow. 

One date at a time

Voor alle girlies onder ons die direct na een eerste whatsappgesprek de bruiloft al plannen: don't. Met slow dating doe je het ook echt daadwerkelijk rustig aan. Je trouwjurk hoef je dus nog niet te bestellen en het bruidsboeket mag je ook nog even laten liggen. Neem het one date at a time en bekijk dan ook per date of je zin hebt in een volgende date. Niets meer en niets minder. Op deze manier verwerk je alles wat er gebeurt met deze nieuwe persoon in je leven veel beter én geef je de ander ook ruimte om dicht naar jou toe te groeien. Ontmoet je iemand op een datingapp, dan is het bij slow dating ook gebruikelijk om wat langer met elkaar online te praten. Pas later, wanneer je je iets comfortabeler voelt kunnen jij en je date gezellig afspreken. Win-winsituatie.