Waarom het leuk is om als hetero vrouw de eerste move te maken

Single & daten door Jennifer

Iemand mee uit vragen is altijd spannend, maar wachten tot de ander je vraagt is nóg spannender. Wat als er vervolgens niets gebeurt? Dan breekt je hart door iemand, waarmee je het niet eens hebt geprobeerd. Zonde! Daarnaast is het gewoon heel leuk om de eerste move te maken, vooral als vrouw.

Lees ook: 66 date vragen die elke date naar een hoogtepunt brengen

Meer succes

In de eenentwintigste eeuw hoef je niet meer gek op te kijken, als vrouwen meer initiatief nemen op bijvoorbeeld het gebied van daten. Het schijnt zelfs dat vrouwen, die de eerste move maken, meer succes hebben dan afwachtende vrouwen. Zo blijkt uit een onderzoek van datingsite OkCupid dat gesprekken, die worden gestart door een vrouw, langer duren. Ook sla je sneller een aantrekkelijke partner aan de haak, zodra je als vrouw de eerste move maakt. Daarbij hebben vrouwen kennelijk ook betere seksuele ervaringen, wanneer ze niet afwachtend zijn. Oh la la!

Sneller de juiste partner

Ergens is het logisch dat je sneller de juiste partner vindt, wanneer je de eerste move maakt. Je benadert dan namelijk echt je eerste keus. Als je even afwacht, zal die persoon misschien nooit weten dat je hem/haar leuk vindt. Wat als die persoon nou net the one was? Je weet het nooit, tenzij je het probeert.

Geen turn-off

Mogelijk denk je nu als heteroseksuele vrouw, dat het een turn-off is als je de eerste move maakt. Nou, geen zorgen! Volgens een onderzoek van de Journal of Sex Research prefereert 72 procent van de mannen het als vrouwen het initiatief nemen. Grote kans dat iemand het ook niet goed doorheeft, wanneer jij aan het flirten bent. Dan kun je beter gewoon direct zeggen, wat je van diegene vindt. Liever een blauwtje lopen dan de liefde van je leven mislopen.

Lees ook: Zoenen op de eerste date: 10 vrouwen over de voor- en nadelen