Flirten via WhatsApp? Dat doe je met deze 6 handige tips!

Single & daten door Jeanine

Heb je na een avondje stappen eindelijk het nummer van die knapperd aan de bar geregeld? Dan komt het echte werk nog, want nu moet je het gesprek in gang zien te houden op WhatsApp. Die gesprekken lopen al gauw stil. Niet gevreesd, want met deze tips flirt jij straks als een pro via je appjes.

Flirten via WhatsApp

Lees ook: Verliefd op je beste vriend(in)? Zo ga je van best friends naar lovers

1. Bedenk van tevoren waar je het over wilt hebben

Je hoeft geen script klaar te hebben liggen, maar een paar onderwerpen bedenken kan geen kwaad. Houd het casual en begin niet te persoonlijk. Vraag je potentiële lover bijvoorbeeld over zijn of haar favoriete film, quotes, werk en ga maar door.

2. Loop niet van stapel

Misschien ben je geneigd om direct heel enthousiast te zijn in je berichtje. Dat is leuk, maar loop niet te hard van stapel. Houd het juist simpel. Wat ook goed werkt is de volgende ochtend appen, bijvoorbeeld ‘Hey! Ik sliep al, maar ik vond het leuk gister x’. Simpel, maar effectief. Oh, en een emoji op zijn tijd kan ook geen kwaad - maar again, loop niet te hard van stapel. Gebruik er een of maximaal twee, dat is echt genoeg. Denk ook een beetje aan de context. Die emoji met een scheve grijns kan van alles betekenen.

3. Maak het niet te persoonlijk

Deze tip sluit feilloos aan op de eerste twee. Vertel over WhatsApp niet direct je hele levensverhaal. Het is prima als je iets kwijt wilt, maar dan kun je beter even afspreken of bellen.

4. Ga diegene niet spammen met berichtjes

Het is nieuw, spannend en misschien ben je al een beetje verliefd. Het liefst zou je diegene de hele dag door appen. We get it. Maar echt: ga iemand niet spammen met berichtjes. Dat is alleen maar irritant en een beetje obsessief. Misschien heeft hij of zij een drukke dag en kijkt ‘ie gewoon niet zo vaak op zijn of haar telefoon. Wacht rustig af tot je een appje terugkrijgt. En krijg je een paar dagen lang helemaal niks terug? Jammer, maar dat is helaas ook een bericht.

5. Zeg eens iets aardigs

Iemand vertellen dat je zijn of haar kapsel leuk vindt zitten, dat diegene een toffe outfit aan heeft of zelfs een aardige opmerking over het behalen van een deadline. Iets positiefs zeggen tegen een ander is altijd een goed idee. Je hoeft niet te gaan slijmen bij je crush, maar een complimentje wordt altijd gewaardeerd.

6. Toon oprechte interesse

Als je iemand echt leuk vindt en wilt dat het wederzijds is, dan is het belangrijk om interesse te tonen. Zo voelt iemand zich gehoord en gezien, en wie wil dat nou niet? Stel vragen, haal iets dat diegene eerder heeft gezegd aan in het gesprek (‘Oh ja, want je collega zei al eerder dit en dat, toch?’) en toon oprechte interesse. Als je weet dat hij of zij een belangrijke deadline heeft, vraag dan hoe het gaat of ging.

Lees ook: Zo zou je online dating-apps moeten gebruiken volgens je sterrenbeeld