Met deze tips wordt daten als een introvert makkelijker

Single & daten door Anne-Fleur

Dating anno 2023 is niet makkelijk. Tegenwoordig lijken iedereens intenties op de verkeerde plek te zitten - en heel eerlijk: we worden er een beetje hopeloos van. Zo moeilijk moet het toch niet zijn om een leuke (long term) partner te krijgen? Nou, wel dus. Eigenlijk wordt het allemaal nog een beetje erger als je ook nog eens liever niet dan wel je huis verlaat... Maar, no worries, met déze tips wordt daten als introvert met social battery een stuk makkelijker.

Zo wordt daten als introvert makkelijker

Zo single en introvert als het maar kan? Terugkomen in de datingscene is altijd eng. Maar om een liefje te vinden zul je jezelf toch echt een keer aan de wereld moeten laten zien. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een aantal tips voor single gals mét een beetje anxiety en een social battery. 

Ga niet op zoek en leg focus op jezelf

Huh? We gingen toch juist terug in de datingscene? Zeker, maar doe dit dan wel op een natuurlijke manier die fijn voelt voor jou. Neem bijvoorbeeld je vriendinnen mee uit naar iets wat vooral jij heel leuk vindt om te doen. Als clubbing en kroegtochten niet jouw ding zijn, ga je vaak daar ook niet jouw type mensen vinden. Kies iets wat jij leuk vindt (de kans is groter om daar iemand met dezelfde interesses te ontmoeten), sleep een paar vriendinnen mee en have fun. Ga er in ieder geval niet heen met de intentie: ik wil daten als introvert en ik ga mijn levenspartner vinden vanavond. Maar, wie weet kom je wel een potentieel hapje tegen...

Doe niets wat je eigenlijk niet leuk vindt

Zoals we al zeiden, als naar clubs en kroegen gaan op zaterdagavond niet jouw ding zijn, dan is het ook niet slim om jezelf ertoe te forceren en het obviously niet naar je zin te hebben. Zit je wel in een kroeg met een lang gezicht, dan is dat voor iemand ook niet echt aantrekkelijk. We leven immers niet in een Wattpad story (helaas). 

Maak een datingprofiel aan

Voor de girlies die gezworen hebben nóóit een datingprofiel aan te maken, maar toch willen daten als introvert: het moment is eindelijk daar. Ja, natuurlijk ga je een heel aantal rare wezens vinden op bepaalde apps, máár, 'leren' praten met onbekenden kan juist weer heel makkelijk online. Je bent in de veilige omgeving van je eigen huis, terwijl je heerlijk aanpapt met nieuwe mensen. Het maakt niet uit of er echt iets serieus uitkomt, maar back in the datingscene ben je in ieder geval. En, hoe leuk als je uiteindelijk wel op een leuke coffee-date gaat met iemand? Daten als introvert wordt zo steeds makkelijker...

Wees volledig jezelf

Deze tip geldt natuurlijk niet alleen voor het daten als introvert, maar voor elke 'vert' die er maar bestaat. Wees absoluut volledig jezelf. Doe jij je voor (en we nemen weer even hetzelfde voorbeeld) alsof je elk weekend tot 6.00 uur in de club staat, terwijl je in werkelijkheid op zaterdagavond om 23.00 uur al heerlijk in je warme bedje ligt? Ja, dat gaat op de lange termijn niet werken. Al helemaal niet als je net iemand hebt gevonden die 'ook' om 6.00 nog op de bar staat te dansen; je gooit op deze manier een beetje je eigen glazen in. Daarnaast is er helemaal niks mis met jou, dus jezelf zijn is de beste move die je kunt maken.

Lees ook: Ben jij het swipen zat? Dit zijn 5 leukere manieren om iemand te ontmoeten