Ben jij het swipen zat? Dit zijn 5 leukere manieren om iemand te ontmoeten

Single & daten door Maya Luz

Als je single bent ken je het vast wel, het oneindige swipen op datingapps. Het is nogal vermoeiend. Je komt steeds in dezelfde ongemakkelijke gesprekken terecht en vaak komt er niet echt een leuke connectie uit voort. Ben jij dit ook zo zat? Dan zijn dit de leukste manieren om mensen te leren kennen zonder het vreselijke swipen.

Lees ook: Je eerste relatie op een latere leeftijd: zo pak je dit aan

Ontdek een unieke datingapp

Oké, wij zeiden dat we niet zouden gaan swipen, maar we willen deze optie toch even aanbieden. Er bestaan tegenwoordig namelijk een hoop datingapps die het oneindige swipen ook beu zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld apps die je direct op date sturen, om het vervelende chatten te voorkomen. Of probeer eens een app die bedoeld is voor specifieke groepen mensen. Je hebt bijvoorbeeld een speciale datingapp voor veganisten! Ga eens op onderzoek uit en probeer een app die jou aanspreekt, wie weet wat je hier wel niet op kunt vinden!

Ga op blind date

Als je dol bent op verrassingen, kun je ervoor kiezen om op blind date te gaan. Deze kun je laten organiseren door je vrienden of door deel te nemen aan een speciaal blind date evenement. Hierdoor skip je het swipen en kun je iemand echt leren kennen. Als je dit eng vindt, kun je altijd nog kijken of je het blind element een beetje kunt laten varen. Door eerst te weten hoe de ander eruit ziet, kun je de angst al een beetje wegnemen, maar alsnog zonder te hoeven swipen.

Volg een cursus of workshop

Heb je altijd al willen leren koken, dansen, schilderen of pottenbakken? Dan is het doen van een cursus of workshop altijd leuk. Maar zie dit niet alleen als een gelegenheid om een nieuwe skill te leren. Dit zijn namelijk ook goede momenten om nieuwe mensen te leren kennen! Grijp je kans om samen te werken met die ene knapperd tijdens de kookcursus of claim hen als je danspartner tijdens een salsacursus.

Ga naar een hondenpark

Ben jij een hondenmens? Dan kun je het beste naar leuke singles op zoek gaan in een hondenpark. Neem je eigen hondje mee en laat hem spelen met de hondjes van knappe mensen die je tegenkomt. Dit geeft je een mooi excuus om met ze te praten en om erachter te komen of ze single zijn. Hou je ogen goed open als je de hond uitlaat en ga naar het park op drukke momenten, wie weet kom je je volgende partner tegen waarmee je samen op hondendate kunt.

Ga werken in een leuk koffietentje

Werk jij vanuit huis? Dan is het lekker om af en toe eens in een andere omgeving te zitten. Neem je laptop eens mee naar een leuk koffietentje en ga hier zitten werken. Kijk om je heen om te zien of er eventuele andere leuke mensen zitten te werken met wie je misschien een gesprek aan kunt knopen. Zorg er alleen wel voor dat je niet stoort. Mochten er geen andere mensen zitten met wie je kunt praten, dan kun je altijd spieken of er een leuke barista aan het werk is. Wie weet zit er een leuke date tussen.

Lees ook: 12x creatieve date-ideeën