Kun je iemand compleet verliefd maken met één blik?

Single & daten door Jennifer

Wanneer je iemand leuk vindt, wil je het liefst dat het zo snel mogelijk wederzijds is. Alleen soms duurt verliefd worden wat langer of ontstaan de vlinders helemaal niet. Sad... Nou, er schijnt - volgens TikTok - een trucje om iemand direct verliefd te maken. Blijkbaar kan iemand na slechts één blik helemaal weg van je zijn. En ja, er zit een kern van waarheid achter.

verliefd worden door een blik

Lees ook: 4 eerste date-tips die hem helemaal gek op jou maken

‘Love eye’ trucje

Je bent nu vast benieuwd over wat voor blik het dan gaat. Op TikTok postte Sophie-Rose als eerste het ‘love eye’ trucje. Volgens haar wordt iemand door deze blik direct verliefd op jou. Wat je moet doen? Terwijl jij vol interesse luistert naar je crush, kijk je op een gegeven moment een seconde naar zijn/haar linkeroog. Vervolgens glijd je blik naar de lippen, waar je 1,5 tot 2 seconden naar kijkt. En tot slot kijk je iemand aan in zijn/haar rechteroog.

Op de video ziet het er inderdaad veelbelovend uit, maar werkt het echt? Volgens Sophie-Rose gebruik je deze blik alleen bij een échte crush en niet zomaar bij een volstrekte vreemde. In dat geval werkt het volgens haar minder. Ook raadt zij aan om het alleen in een 1-op-1 gesprek te proberen.

@sophieroselloyd

If u have never done this before search it and do it it works every time

♬ original sound - 🌱Luna/Lune🍄

Verliefd door één blik?

Hoewel het ‘love eye’ trucje niet wetenschappelijk bewezen is, is het geen complete onzin. In een gesprek met je lief is non-verbale communicatie, zoals een oogopslag, ook heel belangrijk. Oogcontact laat zien dat iemand respect heeft voor je en je vertrouwt. Daarnaast bewijst het dat iemand aandacht luistert. Geen wonder dat onderzoek aantoont, dat een intense blik de band tussen jou en je crush sterker kan maken.

Daarmee is de ‘love eye’ overigens geen magisch trucje. Om echt verliefd te worden heb je zeker meer tijd nodig. Je moet echt wel meer doen, dan alleen je ogen gebruiken. Al helpt een blik wel om intiemer te worden. Daarna komen de vlinders (hopelijk) vanzelf.

Lees ook: Tien wetenschappelijke bewijzen dat je verliefd bent

Bron: Mindbodygreen