4 eerste date-tips die hem helemaal gek op jou maken

Single & daten door Ze.nl

Je gaat op een eerste date met een leuke kerel. Wat heerlijk! Alleen… hoe zorg je ervoor dat hij jou net zo leuk vindt als jij hem? Geen zorgen. Datingcoach Mathijs van Mannenbrein geeft je waardevolle tips.

En met deze vier praktische tips maakt jij een geweldige indruk tijdens jullie eerste date.

Tip 1: Maak het gesprek onvergetelijk

Hoe zorg je ervoor dat iemand écht iets bij jou voelt? Niet door hem rationeel te laten vertellen over zijn werk, hobby’s of vakanties. Wat dan wel? Door hem emoties te laten ervaren tijdens de date. Wat niet betekent dat die onderwerpen fout zijn. Het gaat er vooral om hoe jullie over die onderwerpen praten. Wisselen jullie alleen informatie uit? Dan boek je onbedoeld een ticket naar ‘saai-land’. Een makkelijke manier om het gesprek emotioneel stimulerend te maken is dit:

Vraag niet: wat doe je voor werk?

Vraag wel: waarom heb je voor je werk gekozen?  

Nu kom je bij zijn waarden in het leven. De reden waarom hij bepaalde keuzes maakt. En dat kan de inleiding zijn tot een zéér interessant gesprek wat hij zelden voert.

via GIPHY

Tip 2: Vergeet hard to get spelen

Nee. Sorry, soms moet ik kort en bondig zijn. Hard to get spelen is alsof je een touwtje laat bungelen voor een kat. Zodra hij het heeft, verliest hij interesse. Wat wel werkt? “Weten wat jij wilt daarvoor durven gaan. Dat betekent dat je jezelf laat zien als een zelfverzekerde persoon die iemand zou willen leren kennen”, tipt Mathijs.

De volgende tip helpt je daar bij.

Tip 3: Wees kwetsbaar, juist als het eng is

“Dagelijks krijg ik vragen van vrouwen die allemaal op hetzelfde neerkomen: ‘Ik heb een leuk man ontmoet en ik hoop dat het wat wordt! Hoe maak ik hem verliefd?’ Ik ben geen cupido. Al werken mijn adviezen bijna net zo goed.” Volgens de datingcoach is kwetsbaar zijn een essentiele eigenschap als je iemand verliefd wilt maken. Nee, je hoeft niet te gaan huilen.

Met kwetsbaar bedoelt hij de volgende zaken:

  • Maak een grap, zonder dat je weet of hij het leuk gaat vinden.
  • Vertel een verhaal, zonder te weten of hij het interessant vindt.
  • Durf hem aan te raken, zonder te weten of hij je leuk vindt.

“Dit zijn allemaal belangrijke dingen. Want de angsten die je niet confronteert, zijn de limitaties op jouw liefdesleven. Door de dingen te zeggen die je intuïtie je ingeven, ben je jouw authentieke zelf. Hierdoor ben je ten eerste aantrekkelijker. Maar daarnaast merk je ook aan zijn reacties of jullie écht bij elkaar passen. Want reageert hij positief? Dan

Wil je Mathijs’ beste tips om een geweldige eerste indruk te maken én hem gek op je te maken tijdens een eerste date? Lees dan dit artikel door: 7 Perfecte Eerste Date Tips voor een Geweldige Eerste Indruk

Tip 4: Flirt er op los

Naast goede gesprekken wil je een positieve spanning laten ontstaan. Hierdoor voelt hij wat bij jou. Flirten lijkt moeilijker dan dan is. Als je zegt dat je het niet kan, probeer je het ook niet. Dat is onderdeel van het probleem. Je bent oncomfortabel met het zeggen van dingen die plagerig, speels of uitdagend zijn, waardoor je té serieus bent.

Ga daarom met de tips & adviezen van MannenBrein.nl aan de slag! Daar leer je kanten van jezelf te ontwikkelen die misschien een beetje stoffig zijn geworden. Zodat je die leuke man verliefd op je maakt.

via GIPHY