IJskoffie maken deze zomer? Zo maak je Iced Spanish Latte!

Lifestyle door Paula Heeger

We tipten je al ijskoffie met avocado, maar wat dacht je van dit zomerse drankje? IJskoffie maken kun je tenslotte prima thuis en de Iced Spanish Latte is echt dé ijskoffie die je tijdens de warme maanden echt even wilt proberen. Perfect om te maken als je gaat picknicken in het park, een boek gaat lezen op het balkon of als je een hittegolf probeert te overleven. Zo maak je de Iced Spanish Latte!

IJskoffie maken doe je zo

Een ijskoffie to-go halen is natuurlijk fijn en makkelijk, maar ijskoffie maken kun je ook prima in je eigen keuken doen. Wat je altijd nodig hebt? Goede sterke koffie (espresso of oploskoffie), je favoriete soort melk en ijsklontjes. Ook verschillende soorten siroopjes zijn altijd handig om in de kast te hebben. Met deze ijskoffie lifehack heb je trouwens nog sneller lekkere koude koffie voor je neus staan. (Oh en.. heb je deze ijskoffie ijsjes al geprobeerd?)

Dit is 'm: de Iced Spanish Latte

De Iced Spanish Latte maak je met de ingrediënten die je meestal wel in huis hebt (zeker als je van zelf ijskoffie maken houdt), alleen voeg je een creamy ingredient toe. Dat is gecondenseerde melk, die je in een blikje in de supermarkt kunt vinden. Door deze creamy melk wordt je ijskoffie dikker, romiger en zoeter. Perfect dus! Zo maak je de Iced Spanish Latte.

Dit heb je nodig

  • Gecondenseerde melk (1 cup)
  • Melk naar keuze
  • 2 espresso's
  • IJsklontjes

IJskoffie maken: zo maak je de Iced Spanish Latte

  1. Pak een groot glas en voeg een flinke scheut gecondenseerde melk toe, zoals je kunt zien in de TikTok hieronder.
  2. Vul het glas voor het grootste deel met melk naar keuze. Zorg dat het niet tot de rand komt, want er komt ook nog koffie bij. Roer alles even goed door.
  3. Voeg nu de ijsklontjes toe aan het glas. 
  4. Zet twee espresso's of gebruik oploskoffie om twee espresso's te maken. Voeg toe aan het drankje en roer goed door. Je Iced Spanish Latte is helemaal klaar! Maak 'm eventueel af met een lekker siroopje of slagroom.

 

@ivanroycep #IcedSpanishLatte #SpanishLatte #Coffee #IcedCoffee #caffeine ♬ Every Summertime - NIKI