Je verwacht het niet: deze plekken moet je ook insmeren met zonnebrand

Lifestyle door Redactie Ze.nl

De zomer in Nederland is inmiddels begonnen en misschien ga je dit jaar nog lekker op zonvakantie. Je goed insmeren met zonnebrand is onwijs belangrijk. Naast je armen, benen en gezicht zijn er een aantal zones die geen zonnebrand krijgen te zien. Om te voorkomen dat je er deze zomer als een kreeft bijloopt, maakten wij een lijstje met alle plekjes die tijdens het insmeren vaak worden overgeslagen, maar eigelijk wel zonnebrand nodig hebben. Thank us later! 

Lees ook: Dit zijn de beste dagcrèmes met spf voor deze zomer

Haarscheiding

Als je urenlang in de brandende zon zit, kan je haarscheiding al snel rood kleuren. Om dit te voorkomen kun je je scheiding gewoon insmeren met zonnebrand. Wil je geen vette haren? Dan kun je natuurlijk ook een leuke pet of hoed dragen. 

Lippen

Wanneer je gaat zonnen kun je het best kiezen voor een lippenbalsem met een SPF-factor. De huid op je lippen is namelijk heel dun en daarom gevoelig voor de zon. Don't forget!

Voeten

Niets zo pijnlijk als een stel verbrande voeten, smeer ze dus goed in! Wanneer je dit niet doet, kun je het dragen van schoenen wel vergeten... En denk ook om elke teen! 

Wenkbrauwen

Ook is het verstandig dat je je wenkbrauwen goed insmeert. Zorg ervoor dat je ook tussen de haartjes wat zonnebrand smeert. Hoewel we ons de pijn niet kunnen voorstellen, lijkt het ons geen pretje! Mocht je (semi-) permanente wenkbrauw make-up hebben zoals powderbrows is het ook enorm belangrijk om je wenkbrauwen goed in te smeren om kleurvervaging te voorkomen.

Knieholtes

Je knieholtes zijn misschien wel het laatste waar je tijdens het insmeren aan denkt, maar deze kunnen lelijk verbranden. Daarom is het belangrijk dat je ook deze royaal insmeert. 

Shop nu zonnebrandcrème met korting:

 

via GIPHY

Mocht je trouwens alleen gaan zonnen en je rug willen insmeren.. Probeer dan deze lifehack eens, dan is het zo gepiept!

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnebrandcrèmes waar wij bij zweren