Waarom je in 2022 écht een VPN moet hebben

Lifestyle door Elsemieke

Zit je nét middenin het seizoen van je lievelingsserie, besluit je om op vakantie te gaan. Zo’n tripje naar een ander land betekent niet alleen een lekker getande huid, maar ook een verplichte pauze van je favoriete serie. Hebben we gelukkig een oplossing voor: een VPN!

Waarom een VPN in 2022 echt noodzakelijk is

Dikke kans dat jij ook een ticket geboekt hebt naar de zon de komende zomer. Misschien wil je daar ook nog wel even lekker (online) shoppen, om vervolgens tóch even je laptop open te slaan om je mail te checken. Living the dream, right? Toch gaat een VPN deze activiteiten nóg makkelijker voor je maken. Hoe dan? Leggen we je uit!

Wat is een VPN?

We kunnen ons er iets bij voorstellen dat je geen idee hebt wat een VPN precies betekent. Geen zorgen, want dat leggen we je uit. De letters VPN staan voor Virtual Private Netwerk, oftewel Virtueel Particulier Netwerk. Het is ook wel een efficiënte manier om je online veiligheid, privacy en vrijheid te verbeteren. We bespreken de drie voordelen met je.

Een VPN ter beveiliging van je netwerk

Het woord ‘VPN’ staat dus voor virtueel privé netwerk en dat zorgt ervoor dat je veilig online gebruik kunt maken van het internet. We zijn opgegroeid in een samenleving waarbij sociale media de normaalste zaak van de wereld zijn. We delen informatie zonder erbij stil te staan wat hier precies mee gebeurt. Met een VPN ben je beschermd tegen internetverkeer van hackers en indringers. Ook blijf je online identiteit verborgen. Perfect dus wanneer je graag je online activiteiten voor jezelf houdt. Daarnaast ben je met een VPN in 2022 goed beschermd tegen het lekken van privéinformatie. Wanneer je met je laptop in een openbaar café aan de slag gaat, loop je het risico dat je privé gegevens in de verkeerde handen vallen, maar met een VPN is dit risico gedekt.

Online series bingen met een VPN

Een VPN is dus hartstikke handig als je veilig het internet op wil gaan zonder je zorgen te maken of je geen privé informatie lekt. Maar er is nóg iets waar je een VPN voor kunt gebruiken, namelijk om series te kijken in het buitenland! Dat zit zo. Je IP-adres is uniek voor jouw internetverbinding. Het is een soort online postcode die aangeeft wie je bent en wáár precies. Dit stelt anderen wel in staat om jouw internetgedrag te koppelen aan jou als persoon. Een VPN leidt je internetverkeer om via een andere server en koppelt je online activiteiten aan het IP-adres van de VPN-server, in plaats van je eigen locatie. Zit je dus middenin een nieuwe serie, maar vlieg je voor een zonnige vakantie naar een tropische bestemming? Geen probleem: met een VPN kan je gewoon je serie blijven volgen zonder te wachten tot je thuis bent.

Met een VPN de beste deals scoren

Ben jij gek op shoppen, maar word je er gek van dat de prijzen maar blijven stijgen? Als je een VPN aanschaft, dan kan je de beste VPN deals scoren. Als je een VPN hebt, zien de winkels namelijk geen verschil meer waar je vandaan komt, omdat je IP-adres verborgen is. Op deze manier ben je ze te slim af en kunnen ze ook niet zomaar de prijzen verhogen omdat je nu eenmaal in een bepaald land bent. Boeken dus maar vast dat ticket naar een tropisch oord. Succes!