Lekker luchtig: 7 x de fijnste linnen items om deze zomer in te flaneren

Fashion door Paula Heeger

Deze zomer zien we vooral veel kleurrijke co-ords en heerlijke items met 70's printjes, maar ook linnen items mogen niet ontbreken in je zomergarderobe. De heerlijke stof is namelijk perfect voor tijdens de warme dagen. Even wat inspiratie nodig? Dit zijn de 7 fijnste linnen items om deze zomer in te flaneren.

Linnen items #1 - Lila linnen jurk

Als je dacht dat lila geen trendkleur meer is, heb je het mis. Lila is nog steeds hélemaal on trend. In de lente waren dat vooral lila blouses, deze zomer zien we ook lila terug in linnen items. Zoals deze linnen jurk in de zachte pastelkleur. Fijn voor op het strand met mooie slippers en chic als je 'm combineert met mooie hakken, een glitter tasje en sieraden.

linnen jurk, linnen blazer, linnen broek dames
Linnen midi-jurk met knopen bij NA-KD.com

Linnen items #2 - Linnen jurk

Een klassieke linnen jurk in beige of off-white kan natuurlijk ook altijd. Deze toffe linnen jurk spotten we bij NA-KD, met een strik aan de voorkant en een mooie flowy rok. Ideaal voor een dagje strand omdat het lekker luchtig is en handig is over een van deze bikini's. Eenmaal uit de zee kun je er daarna ook nog eens prima mee flaneren over de boulevard. 

linnen broek dames, linnen jurk
Shirtjurk met knoop voor bij NA-KD.com

Linnen items #3 - Linnen broek

Ook zo'n altijd-goed-item: de linnen broek. Vooral de klassieke versie in off-white zien we heel veel voorbijkomen. Deze zomer zijn flowy broeken met wijde pijpen bovendien helemaal on trend omdat je ze perfect kunt combineren met platform sneakers of platform slippers. Maar ze zijn daarnaast natuurlijk ook prima bij een van deze trendy sandalen

linnen broek dames
ASOS DESIGN - Oversized broek met wijde pijpen in gestreept neutraal linnen bij ASOS.com

Linnen items #4 - Linnen broek

Een item dat ook niet mag ontbreken in je zomergarderobe is de korte linnen broek. Vooral met een kleurrijke short of een short met een funky printje zit je deze zomer helemaal goed. Combineer deze roze linnen short bijvoorbeeld met rood of oranje of pak uit met meer prints. Deze zomer mag je op fashiongebied namelijk helemaal losgaan!

linnen broek dames, linnen short
High-rise short bij Scotch-soda.com

Linnen items #5 - Linnen blouse

De linnen blouse is perfect om chic te dragen, maar de blouse is ook perfect voor een zomers festival. Combineer 'm met een denim short of ga match de linnen blouse met een bijpassende short. Je kunt alle kanten op! Meer festival outfit inspiratie vind je hier. 

linnen blouse dames, linnen blouse, linnen overhemd
Geborduurde linnen hawaïblouse bij Scotch-soda.com

Linnen items #6 - Linnen blazer

Naast lila zijn felle kleuren dé trendkleuren deze zomer. Een linnen blazer in een kleur als hot pink is daarom ook helemaal goed deze zomer. Je draagt de linnen blazer bovendien makkelijk als zomerjasje als het wat frisser wordt 's avonds.

linnen blazer dames, linnen colbert
100% linnen colbert bij MANGO.com

Linnen items #7 - Linnen tas

Last but not least: de linnen tas. Wist je dat je bij HEMA een linnen tas kunt laten bedrukken? Onwijs leuk om samen met vriendinnen te doen als je naar een festival gaat. Kies voor een toffe print of een foto van jullie samen.

linnen tas bedrukken
Linnen tas met foto of naam bij HEMA.nl