5 x DIY's om foto's creatief op te hangen

Wonen door Noa

Staat het maken van fotoboeken ook al jaren op jouw to-do-list maar kom je er nooit aan toe? We get it, het kost veel tijd en werk en vaak belanden de fotoboeken toch op zolder. Het ophangen van foto's is daarom ideaal voor het bewaren (en eren) van je mooiste herinneringen. Wij hebben vijf do-it-yourselfs gevonden die een eyecatcher maken van jouw kale muur. Aan de slag!

Collage 

Een collage maken is niet alleen handig voor moodboards, maar ook voor het ophangen van foto's! Zoek de leukste foto's uit en beslis welke je wilt gebruiken voor je collage. Leg daarna alle foto's op de grond en bedenk waar je ze wil plaatsen. Het pluspunt van een collage is dat je hem zo groot kunt maken als je wilt, en dus veel verschillende foto's kan gebruiken. Je kan er ook voor kiezen om ze in de vorm van een hart of wolk op de muur te plakken zoals hieronder. Eén ding is zeker: met een collage kan je alle kanten op!

Fotowaslijn

Het is makkelijk, budgetproof en de perfecte decoratie om jouw kamer nog persoonlijker te maken: de fotowaslijn. Het enige wat je nodig hebt is een elastiek of touw, een paar spijkers, wasknijpers, foto's en een kale muur die wel wat aandacht kan gebruiken. Sla de spijkers in de muur en span het touw eromheen, hang de foto's met de wasknijpers aan de lijn en voilà! Voor extra decoratie kan je lampjes en/of takken toevoegen aan de waslijn.

Tip! Wil je geen gaten in je muur? Maak de fotowaslijn aan een tak en hang ze verticaal zoals hieronder! Dit is trouwens ook ideaal om te geven als cadeau! 

Fotolijsten

Fotolijsten zijn de ideale manier om jouw foto’s een mooie plek aan de muur te geven. Ze geven je huis een moderne en volwassen uitstraling. Moet je dan alleen witte lijsten hebben? No way! Het leuke aan lijsten is juist dat je ze in alle kleuren en formaten door elkaar kan hangen. Geen idee waar je moet beginnen? Hier lees je hoe je het beste een gallery wall kan maken.

Spiegelwand

Zijn alle grote muren al bezet en zoek je nog een plek voor het ophangen van foto’s? Dan is de wand achter je spiegel misschien wel de perfecte plek. Maak een behang van foto’s of maak een kleine collage om de spiegel heen. Selfie time! 😉

Hoeken

Its all about the angles! Ooit bedacht dat foto's in een hoek ophangen ook een hele goede plek voor een eyecatcher is? Het is misschien wat meer geknutsel maar na het zien van deze ideeën wil je alle hoeken van de kamer zien... 

Lees ook: Makeover? Dit zijn de trendkleuren van 2022 voor je interieur