Kleine woning? Zo creëer je sfeer in je woonkamer

Wonen door Elsemieke

Als je een kleine woning hebt, is het natuurlijk wel fijn als je woonkamer een knusse sfeer heeft. Hier kun je natuurlijk op verschillende manieren voor zorgen. Wij helpen je een handje om de relaxte sfeer in huis te halen van je kleine woning!

Nog geen groene vingers? Deze 5 planten zijn het meest geschikt voor beginners

Zo breng je een relaxte sfeer in huis als je een kleine woning hebt

Ben je onlangs in je kleine woning getrokken? Heb je weinig budget, maar wil je toch gaan voor een relaxte, gezellige sfeer? We helpen je een handje op weg met een aantal tips voor het inrichten van je kleine woning. Komt 'ie:

… Als je de rust in huis wilt halen, is het wel fijn als je je in schone omgeving bevindt. Begin daarom met een grote schoonmaak. Dit is het seizoen van de vervelende beestje en vooral huisstofmijt is overal aanwezig, blegh! Maak een leuke playlist voor jezelf, zet deze op en boenen maar!

… Organiseer een ruilfeestje met je vriendinnen. Boeken die je niet meer wilt hebben, kleding die je niet meer past of bepaalde sieraden waar je vanaf wilt? Dit is de perfecte gelegenheid om er vanaf te komen! Hierdoor creëer je meer ruimte in je paleisje en is er plek voor nieuwe dingetjes. Yay!

... Zorg voor een opvallende kleur aan één muur. Een likje verf in een kek kleurtje maakt dat de huiskamer van je kleine woning al direct meer sfeer krijgt. Houten muur? Geen probleem, met een kleur als de Sigma S2U Nova Satin laat je een oppervlakte er direct uitspatten.

… Je huisje wordt pas echt persoonlijk en sfeervol met foto’s. Dit is daarom het ideale moment om allerlei leuke fotolijstjes in te slaan en bijvoorbeeld een speciale wall in je woonkamer ontwerpen met allemaal foto’s. Een soort ‘wall of fame’, hoe tof is dat!

… Van cactussen tot aan orchideeën, niks maakt een huis zo levendig als plantjes. Verdeel ze over je huis en varieer, koop er leuke potjes voor en je zult gelijk merken dat er een hele andere sfeer in huis is. Wordt het direct ook een stuk gezelliger van.

… Om de relaxte en gezellige sfeer in de huiskamer van je kleine woning officieel te maken, kun je een eetfeestje organiseren met je vriendinnen. Maak verschillende hapjes, sla wat flessen wijn in, maak een speciale playlist en vergeet vooral niet met z’n alle te genieten!

Lees ook: 5x onmisbare items voor een zomers interieur