Boete voor Peter Gillis van 250.000 euro voor illegaal huisvesten arbeidsmigranten

Celebs door Elsemieke

Het bedrijf van ondernemer en televisiepersoonlijkheid Peter Gillis, Oostappen Groep, moet een boete van 250.000 euro betalen. Vanwege het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo, moet Peter diep in de buidel tasten, zo zegt hij zelf tegen De Telegraaf.

Boete voor Peter Gillis van 250.000 euro voor illegaal huisvesten arbeidsmigranten

De zestigjarige Peter Gillis werd bekend met de realitysoap Familie Gillis: Massa is Kassa op SBS6. De ondernemer kwam eerder deze maand al negatief in het nieuws vanwege vermeende misstanden rondom zijn vakantieparken, maar nu gaat het over een fikse geldboete die hij moet betalen. "De brief ligt op de mat", zegt Peter Gillis. Hij moet de boete van 250.000 euro voor 10 juli aan de gemeente Peel en Maas betalen. Peter zegt dat er kort geleden een controle is geweest op het bewuste park in Baarlo, maar specifiek wil hij er niet over uitweiden.

Stoppen met huisvesten van arbeidsmigranten

Twee jaar geleden dreigde de gemeente Peel en Maas, waar Baarlo onder valt, het bedrijf van Peter Gillis al een boete te geven vanwege het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten. De gemeente laat nu aan het Eindhovens Dagblad weten dat het vakantiepark alsnog de huisvesting van arbeidsmigranten moet stoppen, want anders moet hij nóg een keer diep in de buidel tasten met een boete van maar liefst 250.000 euro. 

Zoon van multimiljonair Peter Gillis overvallen en ernstig mishandeld op vakantiepark