Ga jij een tattoo laten zetten? Doe deze dingen dan absoluut niet voor je afspraak!

Lichaam door Maya Luz

Dus, je gaat een tattoo laten zetten. Superspannend, vooral als het je eerste is. Je hebt al nagedacht over een design, hoe groot de tattoo gaat worden en op welke plek deze komt te staan. Maar naast deze logische voorbereidingen, zijn er ook een aantal dingen die je beter niet kunt doen voordat je de tattoostudio binnenloopt. Komen ze. 

Lees ook: Inspiratie: 7 x tattoos met de naam van je kind

Veel alcohol drinken

Een avondje stappen met vriendinnen is altijd leuk, maar wanneer je de dag erna een tattoo laat zetten, kun je beter thuisblijven. Alcohol verdunt namelijk je bloed. Dit zorgt er tijdens het tatoeëren voor dat je meer gaat bloeden, wat het zicht van je tattoo artist beperkt. Hiermee maak je het werk van je tattoo artist onnodig moeilijker en kan het eindresultaat flink latenvallen. Daarnaast kan de alcohol in je bloed de inkt verdunnen, waardoor de tattoo een stuk minder mooi wordt. En met een kater getatoeëerd worden is ook niet bepaald een pretje.

Flink in de zon zitten

Het is momenteel prachtig weer, maar probeer de zon nu toch maar even te vermijden. Als je huid verbrandt, heb je best wel een groot probleem. Je huid wordt er namelijk erg droog van en kan gaan vervellen. Verbrande huid tatoeëren is niet bepaald een goed idee. De tattoo komt er minder mooi uit te zien, en het doet daarnaast extra veel pijn om hem te laten zetten. Ook kun je een stuk makkelijker een infectie oplopen wanneer je beschadigde huid laat tatoeëren. Het genezingsproces kan ook langer duren. Blijf daarom toch maar even in de schaduw. En als het echt niet anders kan: smeer je goed in.

Jezelf bezeren

Dit klinkt natuurlijk logisch, maar een wondje op de plek waar je tattoo moet komen, zorgt ervoor dat de pret niet doorgaat. Een tattoo artist kan simpelweg niet over een open wond of geïrriteerde huid heen tattoeëren. Laat het scheren van de plek daarom lekker aan de tattoo artist over en wees een beetje extra voorzichtig in de dagen voor je afspraak. Je huid is heilig in de periode voordat je een tattoo laat zetten!

Strakke kleding aantrekken

Tijdens het zetten van een tattoo is het ontzettend belangrijk dat jij comfortabel bent. Je moet waarschijnlijk even stilzitten, dus wees daarop voorbereid. Je moet goed kunnen ademhalen en lang in dezelfde positie blijven zitten. Trek dus een lekkere losse outfit aan waarin jij je op je gemak voelt. Houd ook rekening met de plek van je tattoo. Trek kleren aan die ervoor zorgen dat de tattoo artist makkelijk bij de gekozen plek kan komen. Vermijd bijvoorbeeld skinny jeans als je tattoo ook maar ergens op je been komt. 

Lees ook: 12 x de mooiste tattoos voor op je zij