6 x zo kom jij de zomer door op kantoor

Werk & studie door Jennifer

In de zomermaanden gaan de meeste mensen lekker op vakantie, maar vast niet iedereen. Ben jij zo iemand die nog de hele zomer doorwerkt? Poor you, vooral als je veel op kantoor werkt. Dan kan dat misschien best saai en alleen voelen. Nou, dat hoeft niet! Met deze tips voelt de zomer ook voor jou als een échte zomer.

werken op kantoor tijdens de zomer tips

Lees ook: Dit trek je aan naar kantoor op een snikhete dag

1. Kies voor lichtere, achtergebleven taken

Het scheelt dat het tijdens de zomer waarschijnlijk niet zo druk is op kantoor. Daardoor heb je meer tijd voor de lichtere, achtergebleven taken. Misschien puilt je mailbox helemaal uit of is je bureau heel rommelig. Wissel je taken dan af en toe even af, door tussendoor bijvoorbeeld je mails op te ruimen. Nu is het perfecte moment!

2. Neem zelfgemaakte smoothies mee

Niets is lekkerder op een warme zomerdag dan een frisse, fruitige smoothie. Niet alleen is het lekker, maar ook heel gezond. Vooral als je ze zelf maakt. Werk je trouwens toch nog met een paar andere collega’s? Neem dan ook wat mee voor hen. Daar worden ze vast blij van!

3. Ga lekker buiten lunchen

Wanneer de temperatuur ver boven de twintig graden is, wil je natuurlijk niet alleen maar binnen zitten. Gelukkig hoeft dat ook niet. Ga tijdens je kantoordag gewoon lekker buiten lunchen: met of zonder collega’s. Frisse lucht is goed voor je mentale gezondheid. Het helpt je om na de pauze weer met volle moed aan de slag te gaan.

4. Pimp je werkplek op

Zoals gezegd is het tijdens de zomermaanden minder druk op kantoor. Om de sfeer wat op te vrolijken, kun je ook je werkplek opnieuw inrichten. Je kan niet alles veranderen, maar misschien kun je bijvoorbeeld wat foto’s ophangen of neerzetten. En fleur je bureau op met een vrolijke bos bloemen of een leuk plantje. Planten helpen je om productiever te zijn!

5. Maak een praatje met collega’s

Misschien doe je dit elke dag wel, maar hopelijk ook niet te vaak. Normaal gesproken moeten jullie je natuurlijk vooral focussen op belangrijke taken en deadlines. Alleen zijn er in de zomer waarschijnlijk geen deadlines, dus meer tijd voor jou en je collega’s! Voel je je even down tijdens een warme zomerdag op kantoor? Loop dan even naar je collega voor een praatje. Eén belangrijke regel: dit gesprek gaat niét over werk! Je hoeft ook niet meteen je hele hart te luchten, maar praat bijvoorbeeld over toekomstige vakantieplannen. Lekker samen fantaseren over zon, zee, strand en cocktails!

6. Verzin grappige bijnamen voor je collega’s

Tot slot een leuke bezigheid voor als je even je focus kwijt bent. Verzin eens grappige bijnamen voor al je collega’s, dus ook degenen die er op dit moment niet zijn. Zorg wel dat het geen kwetsende, ongepaste namen zijn. Wees een beetje lief!

Lees ook: Last van uitstelgedrag? Zo ga je ermee om