Zo ontgrendel je een winkelkar zonder een muntje te gebruiken

Lifestyle door Sanne Michelle

Is het weer tijd voor de wekelijkse boodschappen, maar heb je geen muntje mee voor een winkelkar? Heb je geen zin om eerst naar binnen te gaan om geld te pinnen bij de kassa? Geen probleem. Met deze handige hack regel jij toch een winkelkarretje. 

Lees ook: Met deze tips kun je heel wat euro's besparen tijdens het boodschappen doen

Winkelkar

De meeste winkelkarren hebben een gleufje voor een muntstuk om ze te kunnen ontgrendelen. Er ontstaan dan ook veel irritaties wanneer mensen een muntje vergeten zijn, omdat er tegenwoordig vaak betaald wordt met pinpas of met een smartphone. Zo was er een man uit Groot-Brittannië die een lifehack ontdekte om dit probleem gemakkelijk op te lossen. Hij deelde dit via internet, waar het vervolgens viral ging. 

Sleutel

Het enige wat je nodig hebt en in bijna alle gevallen bij je hebt is een sleutel met een ronde bovenkant. Vaak zijn deze sleutels even groot als een euromuntstuk. Je moet alleen even de sleutel losmaken van het bos en het met het ronde gedeelte in de kar steken. De winkelkar is ontgrendeld en jij kunt zorgeloos winkelen. De sleutel zal er niet uitvallen totdat je hem terug in de rij met karren schuift en het kettinkje van de kar ervoor er in steekt. Handig hè?

Alternatief

Er zijn ook sleutelhangers die speciaal gemaakt zijn om een winkelwagentje mee te ontgrendelen. De sleutelhanger heeft aan het einde een ronde 'munt' die je gemakkelijk in het karretje steekt. Veel supermarkten en bouwmarkten hebben zo'n eigen munt. Als je een medewerker lief aankijkt, mag je misschien wel eentje lenen. Ready to go!

 

Lees ook: 9 keer de grootste irritaties als je in de supermarkt werkt