10 dingen die je nooit tegen een man moet zeggen

Zij/hij door Mariëlle

Een blad voor je mond? Nee joh, niks voor jou. En ja, dan floept er soms wat uit wat je beter niet tegen hem had kunnen zeggen. Oops, te laat. Houd de volgende dingen in je achterhoofd om ongemakkelijke situaties te voorkomen.

Als een man zijn vingers in zijn oren drukt, zijn mond bij elkaar trekt alsof hij net een citroen in zijn geheel naar binnen heeft gewerkt en rood aanloopt alsof er een hele fles tabasco in zijn slokdarm hangt, dan weet je dat je iets verkeerds hebt gezegd. Als hij dan ook nog wegloopt en het komende uur doet alsof jij lucht bent, dan heb je echt de verkeerde woorden uit je mond gegooid. Niet zo handig. Misschien moet je de volgende dingen gewoon even lekker niet met je vent delen.


“Ik denk dat je volgend jaar misschien wel kan stoppen met werken. Tegen die tijd verdien ik genoeg om het hele huishouden te kunnen runnen.” Waarom jij moet stoppen? Euh… omdat ik meer verdien dan jij?” Aiii, die woorden werken als sloopkogel. Zijn ego is nu aan diggelen.

“Dan kun jij het huishouden runnen. Dat is ook een hele baan.” Doe het niet. Maak van je man geen huismoeke. Wil hij niet, wil jij niet.

“Dat zijn niet de allermooiste kleren die je hebt”
Tenzij hij het ook geregeld tegen jou zegt, kun je het beter niet uitspreken dat je zijn kleding niet altijd even appetijtelijk vindt.

“Meld je je echt ziek? Stel je niet zo aan joh”
Ja, mannen melden zich nou eenmaal ziek voor een hoofdpijntje. Hun pijngrens is nou eenmaal een stuk lager. Zij hoeven geen kind op de wereld te zetten. Daar staat tegenover dat mannen zich minder vaak ziekmelden, dus dat compenseert de boel weer.


“Kun je Pe-lease een ander programma opzetten dan Studio Sport?”
Die arme ziel heeft de hele week hard gewerkt en dan wil jij hem zijn ontspanuurtje op de zondagavond afpakken? Beter: zet RTL gemist aan en jengel er een GTST-marathon door.

“Mijn ex deed dat altijd…”
Nee, niet die ex. Mannen komen nooit over hun ex heen (ex waar, het blijft altijd een zwakke plek) en dat weet hij ook. Dus elke sympathie voor die man kan een zwakke plek in zijn ego veroorzaken.

“Ben je aangekomen?”
Au… Ja hij is inderdaad aangekomen. Zijn broek ging nog maar net dicht en zijn spiegelbeeld loog ook niet. Die bevestiging heeft hij al gehad en wil hij liever niet van jou horen. De daarop volgende opmerkingen als “weet je zeker dat je die zak chips opentrekt?”, “je bent zo lekker fluffy, kan ik zo lekker mee knuffelen” of "je mag mijn beha wel lenen" zijn ook niet de opmerkingen waarop hij zit te wachten. Hij hoort liever “joh, heb je gesport, jouw spieren zijn zo goed te zien, en wat voel jouw borstkas hard.” Hoewel hij dan wel eerst een beweging richting de sportschool moet maken.

“Vervang je boxers nou eens. Ik neem ze morgen wel even voor je mee als ik terug kom van mijn werk.” Koop NOOIT het ondergoed voor jouw man. Dat is echt Not. Done. Eén moeder is al erg genoeg.

"Hahahahaha" als hij zijn broek naar beneden trekt. Niet eerlijk, die jongen heeft zichzelf ook niet gemaakt.

"Jouw piemel staat altijd scheef." Just think it baby.

Welke opmerking heb jij ooit gemaakt?