Dit recept voor heerlijke toast met avocado moét je een keer proberen

Eten door Romy

Ben je op zoek naar een simpele, maar toch lekkere lunch? We hebben een recept van heerlijke toast met avocado wat je echt een keer moet proberen. Het kost je een paar minuten werk en je hebt een verrukkelijke lunch. Zo kun je er weer tegenaan!

Recept toast met avocado

Wist je dat avocado vol zit met gezonde voedingsstoffen? Naast de gezonde vetten zit een avocado vol met vezels, vitaminen en mineralen. Ook is de vrucht (ja, het is echt een vrucht) erg goed voor je huid.

Ingrediënten:

  • Een rijpe avocado – de avocado smelt weg op je tong. Wil je controleren of je avocado rijp is? Druk het steeltje wat bovenop zit even in. Druk je deze makkelijk naar beneden? Dan is je avocado rijp.
  • Dikke plakken brood (je gaat het toasten, een vloerbrood is hier altijd lekker bij)
  • Zongedroogde tomaten
  • Knoflook (optioneel)
  • Eieren
  • Limoensap (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Snijd het brood in dikke plakken en zet je grill aan. Laat de grill minimaal vijf minuten voorverwarmen voordat je het brood erop legt. Leg het brood vervolgens op de bakplaat en toast het voor vijf tot zeven minuten. Draai daarna de plakken brood om en rooster de andere kant van het brood. Houd het brood wel goed in de gaten!

Kook vervolgens een pan met water en kook twee eieren. Giet de eieren af ​​en laat ze schrikken met ijskoud water, zodat je de schil gemakkelijk kan verwijderen. Je kan dit ook doen met een gepocheerd ei uiteraard!

Pak vervolgens een teentje knoflook en prak het. Halveer de avocado en sprenkel met citroensap en knoflook. Pak hiervoor een vork en pureer het geheel.

Is het brood goudbruin? Haal het uit de over en smeer de avocado eroverheen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd als laatste de tomaten fijn en leg ze samen met je gekookte eieren op de toast. Smakelijk!!