Lifestyle / Celebs
Celebs

Openbaar Ministerie gaat uitspraken van Johan Derksen onderzoeken

Het Openbaar Ministerie gaat de beweringen die Johan Derksen dinsdag in het televisieprogramma Vandaag Inside deed onderzoeken. Johan Derksen vertelde hierin dat hij in de jaren zeventig het lichaam van een vrouw met een kaars heeft gepenetreerd. 

Johan Derksen penetreerde op 22e bewusteloze vrouw met kaars: "niet zo netjes"

 

Johan Derksen heeft op zijn 22ste een bewusteloze vrouw verkracht door een kaars bij haar naar binnen te duwen. Maar liefst 600.000 kijkers zagen hoe Johan Derksen dit bekende in Vandaag Inside. Een dag later zwakte hij dat verhaal weer af. Derksen zelf sprak van "een jeugdzonde". Hoewel Derksen zegt zich te schamen, leidt zijn verhaal tot woedende reacties. Zijn excuses biedt hij echter niet aan. Tegen het AD zegt hij: "Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdgeest van toen.’’

Grensoverschrijdend gedrag

Het OM heeft na deze uitspraken besloten een opsporingsonderzoek in te stellen. "Dit onderzoek is gericht op de waarheidsvinding van mogelijk strafbare gedragingen waarover in dat programma gesproken is. Daarbij roepen wij betrokkenen op, voor zover dat nog mogelijk is, hun verhaal te doen. Duidelijk is dat hier sprake is van zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag. Daarbij is ook de wijze waarop er in het tv-programma over gesproken wordt bijzonder kwetsend. Dit kan slachtoffers van zedenfeiten ook na een lange tijd diep raken."

Foto: BrunoPress