7 herkenbare situaties als jij de enige moeder bent van je vriendinnengroep

Mama door Paula Heeger

Er moet iemand de eerste zijn. Ben jij de enige moeder in je vriendinnengroep? Dan herken je deze situaties sowieso. Van je vriendinnen die je raar aankijken omdat je het over hydrofiele doeken en buikkrampjes hebt tot extra vriendinnen die je er bij krijgt naast je vriendinnnengroep. Dit zijn 7 herkenbare situaties als je de enige moeder bent van je vriendinnengroep.

Beeld: iStock

1. Als je over je baby vertelt, kijken je vriendinnen je soms glazig aan. Jij bent dagelijks in de weer met hydrofiele doeken, buikkrampjes en de fases waar je baby op dit moment door heen gaat. Zij hebben geen idee wat een tummy tub is, laat staan waarom het zó handig is voor jouw baby. 
2. De gesprekken in jullie vriendinnengroep zijn nu je moeder bent een heerlijke afwisseling. Naast je werk en je baby is het heerlijk om die verhalen van je vriendinnen aan te horen. Dateverhalen? Kom maar door! Jij bent wel klaar voor wat juice. Daarna schakelen jullie zo weer over naar herinneringen van vroeger, hoe het nu gaat met je kindje en waarom het soms écht heel zwaar is.
3. Het is moeilijker om af te spreken, zeker als je baby net geboren is, maar als je je vriendinnen ziet is het fantastisch. Je beste vriendinnen steunen je door dik en dun. En ze nemen ook nog eens altijd lieve cadeautjes voor jou en de kleine mee. 
4. Als iemand in jullie appgroep vraagt om een drankje te doen, kan je niet meer zo gemakkelijk mee. Je ziet tegenwoordig vaker een babycinno dan een gin-tonic. Soms heb je daardoor een beetje heimwee naar de tijd voordat je moeder hebt (maar dat is heel normaal). Je zou je lieve kindje natuurlijk nooit willen missen.
5. Jullie spreken vaker bij jouw thuis af. Handig, want dan hoef je geen oppas te regelen! Een zaterdagavond op de bank is tenslotte ook heel fijn, zeker als je eigenlijk veel te moe bent om naar het café in te duiken. 
6. Je vriendinnen moeten er even aan wennen dat je ook nieuwe vriendschappen hebt. Nu je moeder wordt, kom je veel nieuwe potentiële vriendinnen tegen. Natuurlijk zijn je beste vriendinnen nog altijd je ultieme beste vriendinnen, maar het is ook handig om even met die aardige moeder van de creche over jullie kinderen te praten. 
7. Jullie hebben het nog regelmatig over de babyshower die je vriendinnen hebben georganiseerd. Te lief! En op de verjaardag van je kindje, worden alle herinneringen aan de bevalling en het eerste jaar opgehaald. 'Wat gaat de tijd snel hè!' Ja, dat cliché is maar al te waar...