Martien Meiland kwaad dat verwarming lager moet: 'Dat pik ik niet'

Media door Elsemieke

De welbekende familie Meiland was weer op televisie voor een nieuwe aflevering van Chateau Bijstand. In het programma wisselen Erica, Martien, Claire en baby Vivé hun luxe woning in voor een doorsnee huurhuis. In de nieuwste aflevering van Chateau Bijstand heeft Martien het ijskoud, want Erica heeft zonder pardon de verwarming in zijn vriescel uitgedaan. 

Martien in tranen in Chateau Meiland: "geld maakt wél gelukkig"

Martien Meiland over de rooie na verwarmingdebacle: 'Dat pik ik niet'

De familie Meiland begint steeds meer in te zien dat een leven in de bijstand niet zo makkelijk is als het lijkt. Ze moeten hun handen uit de mouwen steken om aan hun geliefde wijntje te komen. Wie op de kleintjes moet letten kan zich in deze tijden niet permitteren om de verwarming al te lang aan te zetten, maar zodra Martien erachter komt dat zijn verwarming is uitgezet, haalt hij verhaal bij zijn twee huisgenoten. "Heeft ze gewoon de knop van de verwarming bij mij dichtgedaan. Die had ik een klein beetje opengezet. Dat ik dacht: dan is die kou er een beetje uit. Het lijkt net een vriescel!" 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SBS6 (@sbs6nl)

"Gezeik"

Dat iemand anders zijn kamer stofzuigt is nog redelijk, maar dan moeten ze niet met hun handen aan andere dingen komen, vindt Martien. Helaas deelt Erica hem mee dat de verwarming al sinds die ochtend niet meer aanstaat. Als ze opbiecht dat zij aan de knop zat, roept Martien: "Dat mag jij niet doen. Het is mijn kamer. Ik heb vannacht heel goed geslapen omdat het een eindelijk beetje warm was. Nu is het ijskoud. Dat is toch niet leuk?" Geld om de verwarming zo hoog te zetten als normaal is er helaas niet, waardoor Martien zich opnieuw moet overgeven aan een badjas over zijn pyjama in bed die avond. "Gezeik."

Foto: SBS

Lees ook: Rachel Hazes deelt flinke digitale sneer uit naar ex-lover Klaas Otto