De beste boeken van deze winter

Media door Madelon
Niets is fijner dan tijdens de donkere, barre winteravonden met een kop warme chocolademelk en een boek op de bank te kruipen. Daarom zet Ze.nl de beste boeken die deze winter verschenen zijn voor je op een rij!

Dankzij het succesverhaal Fifty Shades of Grey zijn de erotische romans deze winter niet aan te slepen. Maar ook thrillers en goede non-fictieboeken die inhaken op de actualiteiten zijn de afgelopen maand uitgekomen. Ze.nl heeft negen boeken geselecteerd die deze winter (op)nieuw zijn verschenen en die je als boekenwurm gewoon móet lezen!

Renee van Amstel ? De overgave van Floor, ISBN 9045200201, ? 12,95
Debuterend auteur Renee van Amstel heeft met De overgave van Floor meteen een goed visitekaartje te pakken: het boek is te scharen in de categorie Fifty Shades of Grey, een erotische roman dus. De overgave van Floor gaat over Floor die een relatie begint met Rick. Hij is in alle opzichten de ideale man: aantrekkelijk, succesvol, lief en attent. Het stel heeft grenzeloze seks, maar gaandeweg ontdekt Floor dat Rick een fascinatie heeft voor SM. Het begint met de simpele mededeling tijdens een intense vrijpartij dat hij wil dat ze alles voor hem doet. Daarna geeft hij haar opdrachten, onder meer om zich bij hem te melden in een hotelkamer. Op zijn initiatief bezoeken ze een parenclub. Ze doen dingen waarvan Floor nooit gedacht had ze te zullen doen. Maar dan rijst de vraag waar haar eigen grenzen liggen. De overgave van Floor leest makkelijk weg, is spannend en bevat óók nog eens een verhaal. De Nederlandse versie van Fifty Shades of Grey, deze winter perfect voor op jouw nachtkastje!

Marian Husken & Harry Lensink ? Het geheim van Bram Moszkowicz, ISBN 946003652X, ? 15,95
Wie de headlines in 2012 heeft gevolgd, zal ongetwijfeld de naam van Neerlands bekendste advocaat niet gemist hebben: Bram Moszkowicz. Hij was de stem van Holleeder, Bouterse en Endstra, verdedigde Geert Wilders, nam het op voor Robin van Persie en stond Estelle Cruijff bij, in de rechtszaal én daarbuiten. Aan de desk bij RTL Boulevard, in de kolommen van De Telegraaf en aan tafel bij Pauw & Witteman kreeg Bram Moszkowicz zijn dagelijkse portie roem. Voor velen is de strafpleiter hét gezicht van de advocatuur. Dat beeld is echter hard onderuit gehaald; een haperende boekhouding, ontevreden cliënten en de Belastingdienst die miljoenen euro's blijkt te vorderen. Geheel in stijl bestrijdt Moszkowicz de kritiek ? maar hoe heeft het nou zo ver kunnen komen? Perfect leesvoer voor de nieuwsjunkies onder ons!

John Grisham ? De Afperser, ISBN 9400500874, ? 19,95
Fervente lezers zullen de naam John Grisham maar al te graag herkennen. De bestsellerauteur levert met De Afperser weer een juweeltje af! Wanneer rechter Raymond Fawcett maandagochtend niet komt opdagen in de rechtszaal, nemen zijn medewerkers in paniek contact op met de FBI. Zijn lichaam wordt korte tijd later gevonden in de kelder van zijn vakantiehuisje, waar hij regelmatig de weekenden doorbracht. Er worden geen sporen van braak gevonden, geen aanwijzingen dat er een gevecht is geweest, alleen de twee lichamen: dat van rechter Fawcett en zijn secretaresse. Wat volgt is een spannend verhaal over het hoe en waarom, de mysteries en de speculaties rondom de moord op rechter Fawcett. Zit je al klaar op het puntje van je stoel?

Brian Sibley ? The Hobbit filmboek, ISBN 9022563049, ? 19,95
Lord of the Rings-fans halen deze winter hun hart op met de nieuwste film The Hobbit, die de bioscopen siert. Maar ook als je de boeken hebt verslonden kun je blij zijn! Met het The Hobbit filmboek betreed je de wereld van Bilbo Balings, door middel van exclusieve interviews met Peter Jackson, Martin Freeman, Ian McKellen en alle andere hoofdrolspelers en filmmakers die betrokken waren bij het maken van de film. Ze maken je deelgenoot van geheimen van de film en vertellen hoe de magie van Midden-aarde op het witte doek is gebracht. Het boek is geïllustreerd met honderden achter de schermen gemaakte foto?s van de acteurs, locaties, sets, wezens en kostuums en is dus een must have als jij van Lord of the Rings houdt.

Tess Gerritsen ? De laatste sterft, ISBN 9044336908, ? 17,95
Hou je van thrillers? Dan is Tess Gerritsen vast één van jouw favo auteurs. In De laatste sterft raken de levens van drie kinderen door gruwelijke gebeurtenissen met elkaar verweven. Eerst worden hun families vermoord, daarna hun pleeggezinnen. Ze blijven als enige overlevenden over en worden in veiligheid gebracht op de streng beveiligde kostschool Evensong. Maura Isles vertrouwt de gang van zaken op de school niet en wil dat de zestienjarige Julian 'Rat' Perkins, die ze kent van een eerdere zaak en ook op Evensong verblijft, een ander onderkomen zoekt. Jane en Maura storten zich op het onderzoek naar de moorden op de families en zetten hun eigen levens op het spel om de kinderen te beschermen. Maar kunnen ze het gevaar op tijd afwenden?

Sylvia Day ? Begeerd door jou, ISBN 9400502397, ? 15,-
Begeerd door jou vult het lijstje van erotische romans nog even aan: het is het tweede deel in de erotische Crossfire-trilogie en de nieuwste publicaties van de Amerikaanse bestsellerauteur Sylvia Day. Een mooie, leuke vrouw en een knappe, dominante man zijn intens verliefd. Happy end? Nee, juist het begin van een zinderend seksueel liefdesdrama. Eva heeft sinds een maand een relatie met Gideon Cross, een steenrijke New Yorkse zakenman en playboy. Maar er is een sterk obsessieve kant. Hun intense overgave zorgt voor een machtsspel vol jaloezie en geheimen. ?We waren gebonden door verlangen. Onze passie voerde ons tot voorbij elke grens, naar de onweerstaanbare, scherpe rand van obsessie??

Simone van der Vlugt ? Aan niemand vertellen, ISBN 9041421475, ? 19,95
Om deze winter ook een Nederlands tintje te geven aan de boeken die je leest, is de nieuwste van Simone van der Vlugt een aanrader. De hoofdpersoon in Aan niemand vertellen, Lois, is een jonge rechercheur. Op het eerste gezicht leidt ze een overzichtelijk even, ze heeft een eigen appartement in het centrum van Alkmaar en een uitdagende, spannende baan. Als op een mistige novemberavond het verminkte lichaam van een man wordt gevonden, worden Lois en haar collega op deze bizarre zaak gezet. Maar het onderzoek strandt, tot een tweede en zelfs een derde moord nieuwe anwijzingen leveren. Lois weet zich meer en meer te verdiepen in de psychologie van de moordenaar, geholpen door haar eigen moeilijke jeugd en een opbloeiende vriendschap met een psychiater. Kan zij voorkomen dat er nog meer doden vallen?

Sophie Morgan ? Dagboek van een submissive, ISBN 9044622749, ? 15,-
Dagboek van een submissive (?onderdanige?) doet je al vermoeden dat dit boek wederom erotisch getint is, en jawel: dat is ook zo. Maar dit dagboek is autobiografisch, voor zover wij weten uniek! Het verhaal gaat over Sophie Morgan, een jonge, zelfverzekerde vrouw die werkt als journaliste. Wanneer ze echter de overrompelende James ontmoet, staat haar wereld op z?n kop. James roept dingen in haar op waarvan ze niet wist dat ze die in zich had. Hij zoekt haar grenzen op, gaat er tot haar ontzetting zelfs overheen, en tot haar verbazing windt het haar op. Sophie ontdekt hoe ver ze bereid is te gaan voor haar genot ? en pijn. Sophie Morgan neemt met dit boek geen blad voor de mond. Dit resulteert in een expliciet verslag van een openhartig, waargebeurd verhaal.

Tess Gerritsen ? Prijs van de waarheid, ISBN 9034797481, ? 8,95
?'Geen tijd. Help me. Snel...' Uit de regen duikt plotseling een man voor haar auto op. Een doffe klap en daarna doodse stilte. Als verlamd staart Cathy naar de zwiepende ruitenwissers. Dan stapt ze haastig uit. De man ligt ineengedoken naast de weg - totaal in paniek, te oordelen naar zijn gejaagde reacties op haar vragen. En gewond: bloed loopt langs haar hand als ze hem overeind helpt en naar haar auto brengt. In het dichtstbijzijnde ziekenhuis wordt hij meteen weggereden naar de ok, waarna Cathy aangeslagen doorrijdt naar haar vriendin Sarah, bij wie ze zou gaan logeren. Daar belt de politie. De verwonding van de man blijkt een schotwond en een onbekende heeft zijn spullen uit het ziekenhuis gestolen. De volgende ochtend wordt schokkend duidelijk dat iemand naar iets op zoek is en over lijken gaat om het te vinden...? Prijs van de waarheid is wederom een steengoede thriller van Tess Gerritsen, waarmee je avond na avond op het puntje van je stoel zult zitten.

Welk boek lees jij deze winter?