In verwachting? 8 dingen die verklappen of je een meisje of een jongen krijgt

Kinderwens door Romy

Sommige vrouwen hebben gelijk een sterk gevoel of ze in verwachting zijn van een meisje of ene jongen is dat geboren gaat worden. Maar er bestaan een soort verschijnselen waaraan je kunt merken of je een meisje of jongen verwacht. Benieuwd? Lees snel verder.

zwanger

Huidverandering

Er wordt gezegd dat als je in verwachting bent van een meisje een vettere huid krijgt, terwijl een jongen zorgt voor een drogere huid.

Acne

Puistjes komen daarom ook sneller naar voren. Met een meisje in je buik en een vettere huid, zul je ook meer last hebben van acne.

Gestuntel

Het is niet gek dat je lichaam moet wennen aan al die veranderingen. Als je erg lomp bent tijdens je zwangerschap, kan dit wijzen op het krijgen van een jongetje. Stoot je wel eens iets om? Dat betekent niet per se dat je lomp bent en kun je een meisje verwachten.

Haartextuur

Veel vrouwen merken een verschil aan in de textuur van hun haar. Verwacht je een meisje? Dan is je haar erg dof en slap. Wat dikker en glanzend haar kan wijzen op een jongetje in je buik.

Hoofdpijn

Last van hoofdpijn betekent een jongen op komst, terwijl geen hoofdpijn wijst op een meisje.

Temperatuur van je voeten

Als je vaak last hebt van koude voeten kun je een jongen verwachten. Bij een meisje zul je geen verschil merken. Denk wel: had je altijd al last van koude voeten of alleen tijdens de zwangerschap wat meer?

Cravings

Ook je zwangerschapscravings kunnen het geslacht van je kind bepalen. Heb je juist meer zin in zoet eten? Dan is er een meisje op komst. Meer zin in zout? A boy it is!

Borstgrootte

Het is over het algemeen bekend dat je borsten groeien tijdens je zwangerschap. Maar de grootte ervan kan verschillen per borst wist je dat? Als je rechterborst groter is dan je linker, dan ben je in verwachting van een jongetje. Is het juist andersom? Dan wordt het een meisje.

Natuurlijk zijn dit allemaal verwachtingen en kunnen we niets met zekerheid zeggen!