5 gerechten die mensen altijd verkeerd klaarmaken

Eten door Romy

Als je een van de onderstaande gerechten gemaakt of geproefd hebt als het ook daadwerkelijk op die manier is gemaakt, dan snappen we dat je het misschien niet lust. Maar dat is zó zonde, want als je de gerechten op de juiste manier maakt, zijn ze zóoo veel beter! Gelukkig hebben we de juiste manier er ook bij vermeldt.

Gerechten die verkeerd worden klaargemaakt

De kleinste details kunnen al een verschil maken in een gerecht. Het is zonde als je die details over het hoofd ziet. Ook kun je kleine updates uitvoeren in je gerecht, zodat je het ineens wel lust. Waarschijnlijk kook je spuitjes en serveer je het met iets van aardappels. Maar heb je er ooit al eens aan gedacht om spruitjes gehalveerd te bakken op een bakplaat? Probeer dat de volgende keer eens. En wat dacht je van de onderstaande gerechten?

  1. Roerei

Heb je wel eens roerei gekregen die helemaal droog geworden was, omdat er geen bakspray gebruikt werd? Het rustig garen van een ei met de juiste hoeveelheid boter kan voor zóveel meer smaak zorgen.

via GIPHY

  1. Pasta

Pasta wordt vaak makkelijk in een pan met water (te) gaargekookt, op een bord gegooid met wat saus eroverheen en klaar. Tadaaa je vieze pasta is geserveerd! Wat moet je dan wel doen? Kook de pasta tot ie net nog niet helemaal gaar is en gooi vervolgens in de saus (met wat pastawater erbij). Het smaakt zoveel beter als de pasta gaarkookt in de saus! Hmm…

via GIPHY

  1. Rundergehakt

Iets wat je niet moet doen, is te veel gehakt bij elkaar in een te kleine pan gooien. Je vlees eindigt waarschijnlijk als een nattige, grijzige prut. Bak daarom kleine hoeveelheden op een hoog vuur voor een goed resultaat. Laat het vlees ook even met rust in de pan en ga niet om de twee seconden even checken of het al gaar is. Geduld is een schone zaak!

via GIPHY

  1. Hamburgers

Druk nooit, maar dan ook nooit je hamburger plat tijdens het bakken. Wat denk je? Hoe platter, hoe sneller gaar? Nee echt niet doen. Zo druk je alle smaak eruit en wordt je burger erg droog. Laat je burger dus gewoon zoals ‘ie is in de pan bakken en draai hem natuurlijk wel eventjes om tussendoor.

via GIPHY

  1. Carbonara

De echte Italiaanse pasta kun je bijna niet namaken, maar je kan er wel in de buurt van komen als je het op de juiste manier maakt. Wij maken de pasta simpel met wat room uit een potje en misschien nog wat spekjes als topping. Maar probeer het eens te maken met guanciale (wangspek) of pancetta, pecorino, eidooiers en zwarte peper. Je zult versteld staan van hoe goed een pasta carbonara kan smaken!

via GIPHY

Het zijn kleine kooklessen waar je je gerecht ene stuk lekkerder mee kunt maken!