Is een puppuccino wel veilig voor je hond?

Vrije tijd door Laura

Een cappu voor jou en een puppuccino voor je hondje. Puppu-wat? Yes, bij veel koffietentjes kun je tegenwoordig een 'cappuccino voor je hond' bestellen. Wees gerust, je furry friend krijgt geen kopje koffie met melk, maar een klein bekertje slagroom. Nu is wel de vraag: is zo'n toef room wel gezond voor je hond?

Lees ook: Dankzij deze 6 tips krijg je je hond met gemak in bad!

Waar koop je een puppuccino?

Het fenomeen puppuccino is vanuit de Verenigde Staten komen overwaaien. De hondentraktatie is onderdeel van het 'geheime menu' van Starbucks en helemaal gratis voor viervoeters. Natuurlijk kun je bij elke koffietent vragen om een kopje slagroom, dat kost meestal nog geen euro. Op Instagram zijn talloze filmpjes te vinden waarop viervoeters wild kwispelend genieten van hun puppuccino, maar als hondeneigenaar vraag je je vast af hoe goed dit voor je beestje is.

Is een puppuccino veilig?

Zoals je misschien weet zijn katten lactose-intolerant. Ze missen het enzym lactase waardoor hun lichaam het niet kan verteren. Over het algemeen hebben honden geen intolerantie voor zuivel. Een puppuccino is dus veilig om te geven aan je viervoeter. Je hond zal er niet ziek van worden. Er is natuurlijk wel een uitzondering voor honden met gevoelige darmen. Met name jonge puppy's kunnen sterk reageren op verandering van voedsel. 

Geniet met mate

Slagroom is dus veilig voor je hond, maar gezond is het niet. Het bevat veel suiker en vet. Honden die veel vet en suiker binnenkrijgen kunnen problemen met bijvoorbeeld de alvleesklier krijgen. Het advies van dierenartsen luidt daarom om er geen gewoonte van te maken. Een dagelijkse 'cappu' met je doggo zit er dus niet in. 

Lees ook: Dit is hoeveel slaap je hond echt nodig heeft