Courtney (37) kreeg 12 kinderen in 12 jaar

Kinderen door Laura

Als ouder heb je je handen vaak al vol aan één kind, moet je je voorstellen dat er twaalf stuks ronddartelen. Voor Courtney (37) en haar man Chris (34) - die in maart hun 12e spruit verwelkomden - is het hemel op aarde. 

Lees ook: Ayse (26) heeft nog nooit haar man in het echt gezien: "We hebben seks via Zoom”

Meer dan een elftal

Courtney Rogers, 37, uit New Mexico in de Verenigde Staten, en haar echtgenoot Chris, 34, die dominee is, verwelkomden op 7 maart Cambria op de wereld, wat hun totaal aantal kinderen op het magische getal 12 brengt. Waarom zoveel kroost? De ouders vertelden in een interview met een persbureau dat ze nooit van plan waren om zoveel kinderen op de wereld te zetten.

Als het hebben van twaalf kinderen in twaalf jaar niet indrukwekkend genoeg is, kregen ze eerst zes jongens en daarna zes meisjes. Alsof het voorbestemd was. Hun oudste zoon, Clint, werd geboren op 30 maart 2010. "Clint werd drie weken voordat ik 26 werd geboren, maar toen had ik er nog geen idee van dat ik meer kinderen zou krijgen. Ik dacht dat ik te oud was op mijn 26e en ik wist niet dat ze zo snel zouden komen, plus een tweeling. Toen zeiden we dat we maximaal tien kinderen zouden krijgen, maar ik voelde me nog jong en gezond genoeg, dus hebben we het op 12 gezet."

En dat lukte. Na Clint (nu, 12 jaar), volgden: Clay (10), Cade (9), Callie (8), Cash (7), tweeling Colt en Case, 6, Calena, 4, Caydie, 3, Coralee, 2, Caris, 1, en nu pasgeboren baby Cambria. In twaalf jaar is Courtney slechts zeven maanden niet zwanger geweest. Het grootste leeftijdsverschil tussen twee kinderen is 20 maanden, in deze periode kreeg de moeder helaas een miskraam. Ze zei: "Het zal vreemd zijn om niet nog een baby te krijgen. De zwangerschap is me meestal goed bevallen, ik ben niet ziek geworden en heb nooit bedrust gehad, dus ik kon altijd voor de kinderen zorgen. Ik heb genoten van baby's krijgen.

Thuisschool

Tijd voor zichzelf hebben Courtney en Chris niet. De dag begint om acht uur 's ochtends, waarbij een hele doos cornflakes wordt weggewerkt. Dan volgt de lessen van het thuisonderwijs. "Toen ze jonger waren, hielp ik de kinderen met al hun schoolwerk, maar toen ze ouder werden - vanaf 12 jaar - gingen we over op online lesgeven", vertelt Courtney. De lunch volgt rond 12 uur. De moeder maakt boterhammen voor de kleintjes waarnaar de een dutje doen. De oudere kids maken hun eigen eten klaar. 's Middags volgen taallessen, kunst en lezen en soms pianoles via Zoom. Om 17:00 is het tijd voor het avondeten. Meestal koopt Courtney zelf, zoals spaghetti of zelfgemaakte pannenkoeken. Er gaan wel 24 eieren per maaltijd doorheen.

Daarbij komt ook dat ze wonen op een boerderij met meer dan 200 dieren waaronder varkens, schapen en kippen.

Instagram pesterijen

Courtney documenteert haar gezinsleven op haar Instagram-pagina, @littlehouseinthehighdesert, waar ze ruim 35.000 volgers heeft. Ze is blij met haar grote platform, maar er zijn er vervelende mensen die commentaar leveren op het feit dat ze zoveel kinderen heeft.

Ze zegt: "Mensen die we kennen zeggen het niet tegen ons gezicht, maar op internet zijn er altijd mensen die iets gemeens te zeggen hebben. Ik vind het soms wel moeilijk, omdat de meeste mensen denken dat we gek zijn dat we zoveel kinderen hebben, maar ik heb verschillende vrienden op het internet met grote gezinnen."

"Ik ben nu tevreden, maar ik weet zeker dat ik de babyfase zal missen, hoewel ik denk dat Chris misschien iets te zeggen heeft als ik weer broeds word."

 

Lees ook: Gaëlle is verliefd op een achtbaan: "Ik heb ook kinderen van hem"