Ayse (26) heeft nog nooit haar man in het echt gezien: "We hebben seks via Zoom”

Relaties door Jordan

Geen wandeling naar het altaar, maar naar een laptop. De 26-jarige Ayse trouwde via een Zoom-call met Darrin, (24) die 3600 km verderop woont. De newly weds hebben elkaar nog nooit in het echt gezien.  

Lees ook: Sara (34) werd verliefd op de minnares van haar man: "Nu hebben we een polyamoreuze relatie”

Penvrienden

In een interview met Closer Online vertelt Ayse over haar online romance. De Engelse Ayse was twee jaar single, nadat haar relatie van zeven jaar was beëindigd. “Ik voelde me nogal eenzaam en verveelde mij door de pandemie. Toen ik jonger was had ik een Duitse penvriend, na een Facebook-advertentie voor een penvriendpagina besloot ik mee te doen,” vertelt Ayse. De studente raakte aan de praat met een Amerikaanse dame genaamd Kenda. Zij vertelde Ayse dat ze een zoon had van haar leeftijd die graag een praatje wilde maken. “Ze liet me een foto zien, en ik vond hem er goed uitzien, met mooie donkere ogen. Ik stuurde hem een berichtje en binnen een uur antwoordde Darrin. We hadden zoveel gemeen, we houden allebei van lezen en Fortnite spelen.”

Na een paar dagen chatten, spraken ze elkaar voor het eerst aan de telefoon. “We hebben uren gepraat. Er waren geen ongemakkelijke stiltes. Darrin vertelde me dat hij een jaar vrijgezel was. Daarna spraken we elkaar bijna elke dag en twee weken later zei Darrin dat hij van me hield en vroeg hij of ik met hem uit wilde gaan. Ik was stomverbaasd maar ook dolblij, de aantrekkingskracht en de vonk tussen ons was zo duidelijk. Ik had alleen niet zoveel vertrouwen dat het lang zou duren, vanwege de afstand,” vertelt Ayse.

Lange afstandsrelatie

“We hebben regelmatig afspraakjes en eten pizza, en hoewel ik Darrin nog nooit heb ontmoet, hebben we wel seks via Zoom. Voordat we ophangen, kussen we het scherm om afscheid te nemen,” vertelt Ayse. Na acht maanden elkaar bijna elke dag te hebben gesproken en samen aan de telefoon in slaap te vallen om dicht bij elkaar te zijn, vroeg Darrin, Ayse ten huwelijk. “Darrin ging op een knie zitten en haalde een prachtige ring uit zijn zak. Hij had zelfs mijn vader gebeld om toestemming te vragen en mijn zus om advies gevraagd voor de ring. Mijn ouders hadden eerst hun bedenkingen, aangezien we elkaar nog nooit ontmoet hadden, maar ze zagen hoe gelukkig ik was en ze leerden hem ook kennen. Uiteindelijk was iedereen blij voor ons.”

Eerste ontmoeting

Het stel prikte een datum en plande een ceremonie voor 50 gasten. Ayse verbleef 15 dagen in Mexico om in quarantaine te gaan voordat zij naar Amerika kon reizen. Helaas kon haar familie niet zo lang vrij nemen, maar de bruiloft konden ze live streamen. Maar toen Ayse aankwam bij de Amerikaanse immigratiedienst werd zij afgewezen. Ze geloofden niet dat Ayse genoeg geld op haar bankrekening had om haar verblijf te kunnen bekostigen. Ayse vertelt: “We waren er kapot van. Ik had zo’n hechte band met hem. Helaas werd ik op de eerstvolgende vlucht naar huis gezet. Ik heb de hele terugreis gehuild.” Het echtpaar begon naar andere opties te kijken. Darrin kwam een artikel tegen over een stel dat op Zoom getrouwd was en las dat het huwelijk wereldwijd wettelijk erkend werd.

Zoom bruiloft

“Vanaf dat moment ging het allemaal zo snel. We kregen onze trouwvergunning en vier dagen later was er een plek vrij voor een legale ceremonie die 25 pond kostte, dus die hebben we gewoon geboekt. Ik deed mijn eigen haar en make-up, en leende een witte jurk van een vriendin, aangezien mijn trouwjurk in Amerika was. Ik logde in en uiteindelijk verscheen Darrin op mijn beeldscherm. We moesten allebei huilen toen we de geloften uitspraken. Voor de kus gaven we allebei een kus in de lucht. Daarna hadden we een klein feestje via Zoom met onze families. Mijn moeder had een chocoladetaart gemaakt en we dronken prosecco,” vertelt Ayse.

Toekomst

“Ik moet een visum aanvragen voor Amerika. Darrin kan momenteel geen vrij krijgen van zijn opleiding, dus het is geen optie dat hij naar Engeland komt. Omdat hij nu wel mijn echtgenoot is, hoeft hij geen visum aan te vragen om Engeland in te komen, maar hij heeft wel een paspoort nodig. Als we elkaar eindelijk ontmoeten, gaan we op onze eerste echte date naar Taco Bell. Darrin haalt dat altijd en het ziet er erg goed uit. Ik hoop uiteindelijk naar Amerika te kunnen verhuizen en we willen allebei graag kinderen.”

“Doordat we alleen met elkaar kunnen praten betekent onze relatie zo veel meer dan alleen het fysieke aspect. Ik ben zenuwachtig voor onze eerste keer, maar we hebben zo’n speciale band opgebouwd. Ik ben altijd erg zelfbewust geweest, maar Darrin is heel complimenteus over mijn lichaam, dus ik voel me helemaal op mijn gemak. Ik ben super gelukkig. Het klinkt misschien gek om te trouwen met iemand die ik nog nooit heb ontmoet, maar het is alsof we elkaar al jaren kennen. Zonder de afstand zijn we net als ieder ander stel.”

Lees ook: Alexandra (31) krijgt kritiek op relatie met 23 jaar oudere man: “Soms vragen mensen of hij mijn vader is”