Deze dingen herken je als je het oudste kind bent

Kinderen door Sanne Michelle

Jongere broers en zusjes zijn leuk, maar als oudste kind heb je veel verantwoordelijkheid en kun je ook minder leuke dingen ervaren. Deze 7 dingen herken je vast en zeker als je oudste kind bent.

oudste kind

Lees ook: 10 dingen die je alleen begrijpt als je een jonger zusje hebt

1. Je bent derde ouder

Als je de oudste bent heb je vanaf het moment dat je een broertje of zusje krijgt extra verantwoordelijkheden. Je groeit sneller op en er wordt van je verwacht dat je je ouders ondersteunt in de opvoeding van de kleintjes. Je bent automatisch babysitter geworden: vertrouwd, verantwoordelijk en ook nog eens gratis. Win-winsituatie voor je ouders dus. Achttien jaar geworden? Handig! Nu ben je ook nog eens taxichauffeur.

2. Ze moeten altijd overal mee naar toe

Had je eindelijk tijd voor jezelf om met vriendinnen af te spreken, moest je jongere broertje of zusje mee, argh! Nu kon je geen kattenkwaad uithalen, want ze klikken natuurlijk alles door aan je ouders.

3. Jongere kinderen mogen altijd meer

Je bent oudste kind en daarom zijn je ouders heel voorzichtig en soms wat bezorgd over je. Jij mocht vroeger niet na donker thuiskomen maar je jongere broertje wel. Why?!

4. Je kreeg altijd de schuld

Ook al was het niet jouw schuld en verkocht jij niet de eerste mep, je kreeg alsnog de schuld. Zodra de deur openging acteerde jouw jongere broertje of zusje erop los. 'Nee mama, ik was het niet!' Ze geloofden jou nooit. 

5. Je moest je kamer delen

Toen jouw jongere broer of zusje nog baby was sliep hij of zij bij je ouders op de kamer, maar op een gegeven moment moest je je kamer delen. Ineens ging je ruzie maken over spulletjes en behang dat jij al jaren had! 

6. De aandacht werd niet altijd helemaal eerlijk verdeeld

Hoeveel moeite je ook deed, je jongere broertjes en zusjes kregen altijd de aandacht. Ja ze zijn schattig, maar jij bestaat ook nog?!

7. Je moest je kleding delen

Heb jij een jonger zusje? Dan herken je vast dat ze altijd kleding nodig heeft en dan stiekem in jouw kledingkast gaat snuffelen. And for some reason staat het haar ook altijd beter, pfff...

Lees ook: 5x kidsproof DIY's voor Pasen