S.O.S. Opvoed apps!

Kinderen door Redactie Ze.nl

Het krijgen van een baby’tje wordt vaak geromantiseerd door ouders to be. Natuurlijk is een kind je hele leven, maar soms is het ook even wat minder leuk. Bijvoorbeeld wanneer het opvoeden niet helemaal gaat zoals jij zelf wilt.
 
Je bent helemaal in de wolken als je na negen maanden je net geboren kindje in je armen hebt. Zoet en teder, de mooiste baby van de wereld. Maar vanaf dat moment begint ook het opvoeden van je kind. En dat dit niet altijd even vlekkeloos zal verlopen, kom je al snel achter. Zit jij af en toe met je handen in het haar? Weet je zo nu en dan niet meer wat je moet doen? Geen nood, je bent zeker niet de enige. In boeken en op internet is veel informatie te vinden, maar er zijn ook steeds meer apps voor je smartphone die je helpen met de ontwikkeling en opvoeding van je kind. Super handig en vooral makkelijk om doelgericht informatie te krijgen. Om je op weg te helpen geven wij je een top drie van praktische opvoed apps. Voor iedere ouder herkenbaar en het proberen waard.

 
Kunst van Opvoeden
Opvoeden is een hele kunst. Met deze app krijg je hulp bij dagelijkse situaties die zich in ieder gezin voordoen. De app geeft je spelenderwijs inzicht in de effecten van de opvoedkeuzes die je maakt. Zo raak je bewuster van je opvoed skills en krijg je tips voor verbetering.
 
Oppassen 
Als je een kind hebt is een avondje uit plannen net iets meer werk dan daarvoor. Een oppas regelen is standaard routine. Met de oppas app wordt het vinden van een geschikte opvang voor je kind heel eenvoudig. Via de app worden ouders en gastouders in de buurt met elkaar in contact gebracht. Plaats een oproep, chat met elkaar en maak een afspraak.

 
EHBO Rode Kruis
Een ongelukje is zo gebeurd. Hoe goed je als ouder ook oplet. Weet jij wat je moet doen bij bijvoorbeeld een bloedneus, verslikken, vingers tussen de deur, brandwonden en bewusteloosheid? De EHBO Rode Kruis app geeft je handige tips en filmpjes over hoe je het beste kan handelen in deze situaties.
 
Meer opvoed apps
Zit de app van jouw opvoed sores er niet bij? Kijk hier voor nog meer apps die hulp bieden bij het opvoeden van je kind. Om je kinderen te helpen, beschermen en gerust te stellen, voor iedere ouder zit er wat tussen.

Wat vind jij het lastige aan opvoeden?