Aan deze dingen hadden we vroeger een pesthekel

Kinderen door Sascha

Een leven van een kind mag nog zo zorgeloos lijken, toch waren daar een aantal vreselijke dingen waar wij als kind een pesthekel aan hadden. Die eeuwige zwemlessen om 6 uur ’s ochtends in dat ijskoude bad bijvoorbeeld…

 
Nu zeggen we soms weleens hoe fijn het zou zijn om gewoon nog even lekker kind te mogen zijn. Nou, dan helpen wij jou snel even uit die droom, want zo fijn was het echt niet altijd! En wel door de volgende dingen.

Bron

Luizen

Iedereen is vroeger hoe dan ook een keer op het punt gekomen dat er luizen te vinden waren in die mooie manen van je. En iedereen zal dan vast ook wel kunnen beamen dat moeders er als de kippen bij waren en het heerlijk vonden om lekker te luizen en te kroelen in jouw haren. En laat dat kroelen nou precies zo pijnlijk zijn met die ijzeren rotkam en die stinkende tea tree olie.
 
Vaccinatietijd!
Op je negende die verschrikkelijke DTP-prik moeten halen waarna je armen als zware blokken langs je lichaam hingen. Je was al geen fan van naalden, moest je ook nog verplicht iets in je lijf laten injecteren waar jij misschien wel helemaal niet achterstond (vond je zelf op die leeftijd…). Gelukkig kreeg je na afloop wel een sticker. Nou, daardoor verminderde de pijn enorm zeg!
 
Vroeg naar bed
Ja, het werd inderdaad ieder jaar ietsje later, maar alsnog lag jij op je twaalfde om half 9 al in je bed. Vooral wanneer het zomer was en het nog licht was als jij naar bed moest, bah! Gelukkig begon jij het rond je zestiende voor elkaar te krijgen steeds met vijf minuutjes te rekken. Uiteindelijk ging jij zelfs later dan je ouders naar bed. Dan was het pas echt feest! Samen met jouw broertje of zusje plunderde jullie de gehele koelkast.

Zwemles

Strijdend ging jij ’s ochtends vroeg op de fiets naar zwemles. Dat was al tot daaraan toe, maar dan moest je ook nog eens dat ijskoude zwembad in waarna je door een kilometers diep gat moest zwemmen. Was je dan eindelijk klaar, mocht je met je natte haren weer door die snijdende kou naar huis fietsen. Bah, wat hadden wij hier allemaal toch een pesthekel aan.

 

 

 

 


Kleding
Toen jij nog net niet oud genoeg was om geheel zelf te bepalen wat je aantrok, deed je moeder dat altijd voor je. Oeps, dat wilde nog weleens zorgen voor de meest awkward outfits. Gelukkig brak daarna al snel de leeftijd aan dat jij eindelijk zelf mocht bepalen wat je aantrok. New born fashionista it is!
 
“Nog drie hapjes”
Arghhhhh… Gek werden wij ervan als onze moeder weer aankwam zetten met die eeuwige laatste drie hapjes. Of nog erger: “Eten wat de pot schaft, hup!”. Misselijk ging jij vaak van tafel om vervolgens minstens een uur te moeten uitbuiken. En het ergste is nog dat wij onze eigen kinderen dit ook nog wel zouden aandoen. Je wil natuurlijk ook niet dat je kind te weinig eet…

De kindertafel

Tijdens familiegelegenheden was daar altijd 'de kindertafel'. De tafel waar alle nichtjes en neefjes aan gezet werden. Een bord eten voor hun neus waar verder vrij weinig meer naar omgekeken werd. Met de vraag aan je papa of je mama om even met jou te komen spelen, hoefde je niet aan te komen. Zij hadden het veel te druk met wijntjes drinken aan de 'volassen tafel'. 

Waaraan had jij vroeger zo'n pesthekel?