8 tips om prints te coördineren als een pro

Fashion door Zora

Één van de grootste modetrends van nu, is het mixen en matchen van verschillende prints in jouw outfit. Het lijkt moeilijk, maar patronen en motieven combineren is niet alleen weggelegd voor de meest stijlvolle fashionista's, jij kan dit ook met de volgende acht tips!

1. Strepen en stippen

Strepen en stippen is een combinatie waarmee je weet dat je altijd goed zit. Naast dat het gedurfd, origineel en stijlvol is, zul je overal een trendsetter zijn. Draag één print als bovenkledingstuk en de ander als bottom.

2. Dezelfde print in een ander design

Een andere truc die stijlexperts toepassen, is het gebruiken van dezelfde print in verschillende designs en kleuren. Je kunt elke soort print (dieren, bloemen, paisley...) in verschillende soorten kledingstukken gebruiken en je weet dat het resultaat een succes gaat zijn.

3. Dezelfde kleur in verschillende tinten

Als we kijken naar 'street style', is spelen met dezelfde kleur in verschillende tinten een andere tip die we observeren als het op combineren van prints aankomt. Het maakt niet uit hoe verschillende beide motieven zijn, zolang de tinten maar op elkaar lijken. Zo makkelijk is het!

4. De juiste kleurencombinatie

Één van de regels om prints op een stijlvolle manier te combineren, is door te zorgen dat er minimaal één dezelfde kleur in elk kledingstuk terugkomt. Als de kleuren niet precies overeenkomen, zorg er dan voor dat het in ieder geval in dezelfde tint is.

5. Een opvallende en een minder opvallende print combineren

Harmonie is van belang en die creëer je door een meer gewaagdere print te combineren, zoals patchwork, met een minder opvallende motief, zoals stippen of strepen.

6. Bloemetjesprint en dierenprint past bij alles

Als er een print is die je met van alles kan combineren dat is het wel de bloemetjesprint. In allerlei kleuren en groottes. Hetzelfde geldt voor dierenprint. Wil je ervoor zorgen dat je het goed doet? Verwerk dan een bloemetjes- of dierenprint in één van jouw kledingstukken.

7. Ruiten en strepen

In andere woorden, de perfecte match! Er bestaat geen setje met deze twee prints die niet goed gecombineerd is. Het kan gewoon niet. Als we dan ook nog eens goed letten op de juiste combi van kleuren en tinten, kan het niet beter.

8. Dezelfde print in verschillende groottes

Ben je bang dat je een fout maakt? Dan kun je nog altijd kiezen voor één print in verschillende groottes. Je kunt ook spelen met de kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld een zwart topje met witte stippen combineren met een witte rok met zwarte stippen.