Fashion / Mode & trends
Mode & trends

How to: fashionitems combineren!

Reageer 0
Wil je met een beperkt budget toch zoveel mogelijk verschillende outfits creëren? Dan moet je combineren, dat weet ik als geen ander. Maar... hoé dan?! 
 
Het liefst vul ik mijn - veel te kleine - kledingkast met zoveel mogelijk verschillende kledingstukken. Jurkjes, shirtjes, blousejes, vestjes: yes, please! Maar omdat mijn budget dat niet helemaal toe laat moet ik keuzes maken. En moet ik met zo min mogelijk items zo veel mogelijk looks creëren. Hoe ik dat doe? Combineren, combineren en combineren.  
 
 
Streepjes zijn het nieuwe zwart
Ik snap dat je bij het horen van het werkwoord ?combineren? direct de neiging hebt om naar het eerste en beste kledingrek vol basics te rennen om aldaar zo veel mogelijk Little Black Dresses, witte blousejes en simpele jeans in te slaan. Maar dat klinkt wat saai, vind je ook niet? En het is totaal onnodig, want combineren kan echt niet alleen met basics. Hoewel je ook niet zonder kan, want zoals ik altijd zeg: too much is nooit goed.
 
Toch is het zeker met de printjestrend die aankomende zomer overheerst best mogelijk om meerdere opvallende items met elkaar te combineren. Zo kun je een bloemetjestuniek dragen met zwarte shorts of een lichtblauwe jeans, maar bijvoorbeeld ook met een gestreept jasje of een stel kleurrijke armbanden. Printjes mogen best clashen! Andersom geldt dat overigens ook: combineer een broek met Paisleyprint bijvoorbeeld eens met een geblokt t-shirt. Overigens zijn streepjes het nieuwe zwart, oftewel: dat kan altijd. Lekker makkelijk!
 
 
Armcandy
Klinkt het combineren van verschillende printjes je toch iets te heftig in de oren? Dan kun je beter voor opvallende sieraden kiezen. Want ook met accessoires kun je dat ene leuke jurkje er opeens heel anders uit laten zien. Draag er bijvoorbeeld een opvallende lange ketting bij of kies voor een leuke riem met een gekke gesp. Die riem accentueert je taille en geeft het jurkje opeens een hele andere vorm. Overigens kan een riem natuurlijk ook een andere look geven wanneer je een simpele zwarte skinny jeans draagt, met een mooi shirtje erop.
 
Ook leuk en helemaal hip wat betreft accessoires, is het volgooien van je armen. Combineer een horloge met verschillende gouden armbanden en - lookalike - zelfgeknoopte exemplaren in jouw favoriete felle kleuren. Zorg bijvoorbeeld dat ze matchen met jouw schoenen, die natuurlijk ook leuk gekleurd zijn. En vergeet de ringen niet! Less is more geldt op het gebied van accessoires zeker niet deze zomer. 
 
 
Durf te combineren
Het punt dat ik met dit artikel probeer te maken is: durf te combineren! Je hoeft niet wekelijks voor dezelfde outfits te kiezen als geen geld hebt om regelmatig te gaan shoppen. Ik weet zeker dat jouw garderobe een hoop pareltjes bevat, die samen meerdere geweldige outfits vormen. Maar misschien moet je het gewoon eens van een andere kant bekijken. 
 
Ga op een vrije zondagmiddag niet voor de tv hangen, maar duik je kast in en kijk eens goed naar wat je eigenlijk hebt. Leg de items waarvan je denkt dat ze bij elkaar passen bij elkaar, desnoods trek je ze even aan om te kijken of het echt klopt, en schrijf vervolgens alle outfits op die je hebt bedacht. De volgende keer dat je ?s ochtends vlak voordat je richting je werk moet een outfitcrisis hebt, hoef je alleen maar even de lijst terug te zoeken. Succes!

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!
Fotocredits: WeHeartIt
 

Xandra (23) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.wordpress.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 2 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Xandra Boersma

    Met een wit blouse en een paar nude schoenen! Of een leuk geprint jasje :)

  • MONTANAxBANANA

    Ik heb laatst een neonroze broek gekocht, maar hoe combineer ik deze?

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen