Zo vaak zou je je pyjama moeten wassen

Fashion door Sandra E

De pyjama is een kledingstuk die je vaak draagt, elke nacht om precies te zijn. Maar niet per se vaak wast. Terwijl het volgens experts beter is om je pyjama wel vaker te wassen. Na hoeveel dagen hoor je je pyjama eigenlijk te wassen? 

Lees ook: Zo vaak zou je je jas moeten wassen

Wist jij dat mensen maar liefst twee weken of langer dezelfde pyjama dragen? Als de pyjama begint de ruiken dan vinden ze het tijd om het kledingstuk in de was te gooien. Best schokkend als je bedenkt dat mensen zo lang in dezelfde pyjama blijven slapen.

Hoe vaak moet je wassen?

Je pyjama is een bron van bacteriën. De bovenste laag van je huid is vaak vettig en zit vol met bacteriën, die bacteriën kleven zich vervolgens lekker aan je pyjama. Wist je dat deze bacteriën infecties kunnen veroorzaken? Zoals wondje, bulletjes, acne of zelf een blaasontsteking. Het is maar dat je het even weet... Daarnaast zweet en beweeg je veel in je slaap en daardoor komen er in je pyjama veel dode huidcellen. En bacteriën vermenigvuldigen zich snel.

Volgens de experts moet je pyjama’s na 3 à 4 keer dragen wassen. Als je nachtkleding te lang draagt kan het zelfs gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Want door het draaien, schuiven en bewegen in bed komen bacteriën overal terecht. De bacteriën komen in het bed terecht en kunnen dan zelfs bij jouw bedpartner er terecht komen. Pyjama’s was je het best op 40 graden.

Na het lezen van dit artikel weten wij zeker dat je vaker een schone pyjama aan gaat rekken!

Lees ook: 6x kleding wat absoluut niet in de droger mag