5 x basic spijkerbroeken waar je niet zonder kunt

Fashion door Paula Heeger

Er zijn jeans waar je absoluut niet zonder kan, zoals die favoriete spijkerbroek in je kast die je het liefst iedere dag draagt. Dit zijn 5 type basic spijkerbroeken die je zeker in je kast moet hebben. Van de mom jeans tot de highwaisted jeans - zonder deze spijkerbroeken kun je gewoon niet!

Basic spijkerbroeken #1 - Mom jeans

Een heerlijke spijkerbroek die ook nog eens comfortabel zit, dat is de mom jeans. We zien de afgelopen steeds meer trends van vroeger terugkomen en mom jeans hoort daar zeker bij. Wij kunnen niet meer zonder deze comfi broek, die een fijne losse fit heeft bij de buik. Stijl 'm chic met een mooie blouse en laarzen of met een fijne trui en sneakers en je bent good to go

basic spijkerbroeken, momjeans

River Island - Carri - Mom jeans met hoge taille in medium blauw bij ASOS.com

Basic spijkerbroeken #2 - Boyfriend jeans

Van de mom jeans naar de boyfriend jeans. Deze basic spijkerbroek is ook echt niet meer weg te denken uit je garderobe. Het verschil tussen een mom jeans en een boyfriend jeans zijn de pijpen. De boyfriend heeft meestal wat rechtere pijpen en de mom jeans is meer aangesloten. Maar beide broeken zitten lekker comfortabel bij je buik én zijn prima om elke dag te dragen. 

basic spijkerbroeken, boyfriend jeans, mom jeans,

Boyfriend Jeans bij NA-KD.com

Basic spijkerbroeken #3 - Skinny jeans

Laten we eerlijk zijn: we kunnen stiekem niet zonder de skinny jeans. Zeker als je millennial bent is de skinny jeans een item die je altijd hebt gedragen. Inmiddels kunnen we eigenlijk geen afscheid meer nemen van deze perfect aansluitende spijkerbroek. En waarom zouden we ook? Naast de flared jeans mag de skinny gewoon nog steeds (ook al denkt Generatie Z daar anders over...)

basic spijkerbroeken, skinny jeans

Monki - Nokimi - Skinny jeans van gerecycled materiaal in zwart bij ASOS.com

Basic spijkerbroeken #4 - Flared jeans

Generatie Z is niet zo'n fan van de skinny jeans, maar van de flared jeans zeker wel. En ja, inmiddels kun jij vast ook niet meer zonder. De broek met wijde pijpen zit een stuk comfortabeler en staat ook nog eens heel stylish. Draag de spijkerbroek met sandalen (met hak) in de zomer en stijl af met een goede riem, wit t-shirt en knallend accessoire.

basic spijkerbroeken, basic jeans, flared jeans, skinny jeans

Uitlopende stretch jeans bij NA-KD.com

Basic spijkerbroeken #5 - Highwaisted jeans

Last but not least: de highwaisted jeans. Ken je het gevoel van een normale spijkerbroek dragen nadat je forever in highwaisted jeans hebt rondgelopen? Daarom is de highwaisted jeans zeker een van de basic spijkerbroeken waar we neit meer zonder kunnen. Het zit lekker, het staat mooi én het combineert perfect met al die cropped items in je kast.

basic spijkerbroeken, highwaisted jeans

904 Levi's - Smaltoelopende jeans met hoge taille in mid-stone wash bij ASOS.com

Foto: Getty Images | deugniet