Vriendin van de Tinder Swindler reageert voor het eerst op documentaire

Media door Elsemieke

Iedereen heeft het al een poosje over de bizarre documentaire The Tinder Swindler op Netflix. In deze docu worden drie vrouwen geïnterviewd die voor honderdduizenden dollars zijn opgelicht door hun 'vriendje' Simon Leviev. Blijkbaar is niet iedereen in shock na het zien van de documentaire, want Simon zelf heeft al een nieuwe vriendin. Zij reageert nu voor het eerst op de docu over Simon.

Zo gaat het nu met Ayleen uit The Tinder Swindler

 

De Tinder Swindler

Momenteel staat The Tinder Swindler op nummer 1 op Netflix in Nederland. Drie vrouwen - Cecilie, Pernilla en Ayleen - komen Simon Leviev tegen op Tinder. Simon doet zich voor als de zoon van een diamantmagnaat. Hij palmt ze in met luxe diners, dure cadeaus en privé-vluchten over de hele wereld. Hij vraagt zijn geliefdes/vriendin al snel om hem geld te lenen. De vrouwen werden gepusht om steeds meer en meer geld te geven en moesten hier zelfs leningen van honderd duizenden dollars voor afsluiten. De Nederlandse Ayleen ontdekt de ware aard van haar vriendje door de mediaberichten en ontmaskerd hem.

'Nep verhaal'

Simon zelf heeft na de documentaire absoluut niet stilgezeten. De vermeende oplichter zou zelfs denken aan een Hollywood-carrière in de vorm van een datingshow én zit inmiddels op TikTok. Ook heeft hij een nieuwe liefde: model Kate Konlin. De twee doen een boekje open over de documentaire over Simon. “Ik wil mijn naam zuiveren en zeggen tegen de wereld dat dit niet waar is”, aldus Simon over de documentaire. “Mijn god, hoe kan iemand zo’n nep-verhaal verzinnen?”, zegt Kate in het interview, vlak nadat ze hem een kus op de mond geeft. 

GoFundMe

Simon werd nooit veroordeeld voor zijn misdaden tegen Cecilie, Pernilla en Ayleen. De drie vrouwen hebben daarom na de release van de documentaire een GoFundMe-pagina opgezet om zo hopelijk een deel van het geld terug te krijgen dat van hen was gestolen. Ze hopen daarmee 600.000 dollar op te halen. Op dit moment staat de teller op 161.954 dollar.

Foto: Netflix

Lees ook: 16 x de leukste 'vintage' films op Netflix om te kijken