7 x wat iedereen dacht tijdens Expeditie Robinson aflevering 3 

Media door Roos

Ah, Robinsonners. Wie heeft er gisteren weer snoeihard zitten genieten van alle drama en venijn op het eiland? Roddels, complotjes en zelfs een ruzie in de preview van volgende week. 'Het spel is nu echt begonnen', zoals ongeveer iedere deelnemer op een zeker punt wel ernstig opmerkt. Toch zijn er een aantal dingen die ons, en waarschijnlijk jullie ook, tussen al het vuursteen/'ik-wil-proeven-doen'/vervelingsgezeik opvielen. Pas op, spoiler alert!


1. De BN’ers zijn op

Expeditie is inmiddels al een aantal jaren op de buis met de zogenoemde 'Bekende Nederlanders'. En op een zeker punt heb je alle écht bekende mensen wel gehad. Jeweetwel, die waarbij je automatisch de achternaam bij de voornaam weet te benoemen. Geraldine? Kemper. Wietze? De Jager. Soendos? Eh... Okee, misschien waren ze vorig jaar ook al op. Afijn, inmiddels moge duidelijk zijn dat het potje bekendelingen écht op is, want als zelfs de Bekende Nederlanders elkáár niet herkennen... 

2. De vreselijke sarong is back

Je zou denken dat het productieteam de sarong wel zou hebben afgeschaft nadat we het vorige seizoen maar liefst 16 afleveringen naar Niels met rode sarong hebben moeten kijken. Ik denk dat niemand Niels in zijn verdere leven ooit nog los kan zien van dat afgrijselijke rode vod. Heel Twitter wilde het liefst door de tv heenkruipen en dat ding van zijn lijf scheuren. En dan niet op een positieve manier... Anyhow, de sarongs zijn terug. Dit keer in paars. Uhl.

3. Wanneer moet Aisha graven?

Come on, we zitten natuurlijk allemaal vol smart te wachten op het moment dat er een proef komt waarbij Aisha moet graven. Er kunnen twee dingen gebeuren: de boel breekt in één klap af en ze gaat gillend 'loesoe' óf ze blijkt de koningin der graafmachines en redt haar hele team naar de overwinning. Geef nou toe, jij wil dit ook weten?!

4. Is het Famke of Femke?

Famke Louise heeft zoveel indruk gemaakt op haar kampgenoten dat 'kapitein' Tony haar nog steeds Femke noemt. Toch krabde ik mezelf wel even achter de oren nadat zelfs host Dennis rustig tien keer achter elkaar met een stalen gezicht 'Femke' zei... Hoe zit het nou?

5. Meer natuurfilmfragmenten!

Kunnen we elke week een fragment in slowmotion met klassieke muziek eronder krijgen? Het voelde even alsof we naar een rustgevende natuurfilm keken in plaats van hectische proef waarbij mensen waren vastgebonden aan martelwerktuigen en met hun hoofd onder water geduwd werden. 

6. 'Ik ben de kapitein'

Tony begint iedereen zo onderhand ongetwijfeld op de zenuwen te werken. ‘Ik zal als kapitein maar even mn mond open doen', 'ik zal als kapitein maar even de leiding nemen', 'ik als kapitein probeer het voor mijn team zo goed mogelijk te regelen.' Oke Tony, we weten dat je kapitein bent. Vooralsnog heb je alleen nog geen proef gewonnen, dus ik zou even indimmen.

7. Alles voor de tranen

Het moge duidelijk zijn: Famke heeft zich gigantisch bewezen en het is dan ook sad om haar te zien vertrekken. Maar hoe sterk ze zich ook houdt, RTL doet er alles aan om die tranen te laten stromen. Tijdens de uitzending probeert Dennis het tevergeefs met een: ‘Je mag er wel van balen hoor.’ Maar tijdens Eilandpraat lukt het wel met een telefoontje met mama en een filmpje van het thuisfront. Chapeau RTL, het is net Amerika.

Hoe dan ook, wij kunnen niet wachten tot de volgende aflevering! Wie zal er afvallen en belangrijker: wie wint de fittie tussen Aisha en Corry? De laatste mogen wij hopen. Want komt niet aan Corry. Tot volgende week!

Lees ook: YEEES! Kees & Co keert terug op de buis in nieuw jasje