Nieuwe meubels kopen: hier moet je op letten

Wonen door Redactie Ze.nl

Of je nu net verhuisd bent en een hele nieuwe inboedel nodig hebt of je bent op zoek naar één nieuw item voor je woonkamer, het uitzoeken van nieuwe meubels kan overweldigend zijn. Het aanbod is groot, er zijn veel verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen en de prijzen liegen er soms ook niet om. Je wilt dus wel een goede keuze maken. Hoe maak je die juiste keuze en waar let je op? Met deze tips helpen we je een handje op weg.

Doe inspiratie op bij een woonboulevard

Als het op woonwinkelen aankomt is er niets zo leuk als lekker inspiratie opdoen en rondneuzen. Dit kun je online doen, maar het is nog leuker om naar een woonboulevard te gaan. Zo kun je direct de stoffen voelen, proefzitten op je favoriete bank en de kleuren in het echt bekijken. Hiervoor kun je uitstekend terecht bij Villa ArenA. Dit is het grootste overdekte woonwinkelcentrum van Nederland en met 50 winkels heb je hier aan inspiratie geen gebrek. Grote kans dat je er gaat slagen! Je vindt hier zelfs speciale inspiratiepleinen waarbij verschillende woontrends uitgelicht worden en waar je goed kunt zien hoe je een ruimte mooi in kunt delen en kunt stylen. Ook kun je er terecht voor persoonlijk interieuradvies. Kom je er zelf niet meer uit, dan schakel je gewoon hulp in van een professional. Dit advies is helemaal gratis.

Wat wordt het centrale punt in je huis?

De meeste mensen hebben geen oneindig budget. Je moet dus keuzes maken als het aankomt op het kopen van nieuwe meubels. Belangrijk hierbij is waar je de focus wilt leggen en wat jij belangrijk vindt. Sommige mensen zitten de hele dag aan de keukentafel. Hun hele leven speelt zich daar af. Ze drinken er hun eerste kopje koffie in de ochtend, met een krantje in de hand en schuiven op elk ander moment van de dag weer aan. Zij vinden de keuze van de tafel en de stoelen dan het meest belangrijk. Terwijl een ander het liefst de hele avond op de bank ligt. Houd hier dus rekening mee wanneer je nieuwe meubels gaat uitzoeken. Gebruik je een eettafel praktisch niet? Dan kun je kiezen voor een iets eenvoudiger of goedkoper exemplaar en meer investeren in de bank waar je zo graag op ligt te netflixen. 

Denk na over je eigen stijl en persoonlijke sfeer

Bij het uitzoeken van nieuwe spullen kun je gaan voor iets dat iedereen heeft. Maar dan zien binnen de kortste keren alle huizen er van binnen hetzelfde uit. Het is leuk om je persoonlijkheid tot uiting te laten komen in je interieur. Combineer bijvoorbeeld nieuwe meubels, met unieke items die je bij een kringloopwinkel op de kop hebt getikt. Denk hierbij ook aan welke kleurencombinaties je maakt. Daarmee kun je echt een statement maken en je persoonlijkheid door laten komen. 

Kijk goed naar de indeling van de ruimte

Meten is weten. Bij het kiezen van meubels, of dat nu een bank, een tafel of een bed is, moet je zeker weten dat het past in de ruimte. Meet dus nauwkeurig af waar je het meubelstuk wilt plaatsen. Houd daarbij ook rekening met de positie van ramen en deuren en eventuele obstakels of gekke hoekjes. Een handige tip is om de afmeting van bijvoorbeeld een bank op de grond met stickers of iets dergelijks aan te geven. Vergeet natuurlijk niet dat de bank niet plat op de grond ligt, maar dat hij ook ruimte inneemt in de hoogte. Dit doe je met elk meubel. Zo wordt de kans een stuk kleiner dat je een miskoop doet wat betreft afmetingen. Ook niet onbelangrijk is dat alles ook door je deur of raam moet passen en door het trapgat. Dan kan die bank nog zo goed in de woonkamer passen, als je hem de woonkamer niet in krijgt, heb je er alsnog niks aan!

Kijk altijd in de winkel 

Hoe leuk en makkelijk online shoppen ook is, je weet pas hoe een bank ligt, wanneer je er even op kunt proefzitten. Een bank kan er nog zo mooi uitzien op een plaatje, in het echt kan het maar zo zijn dat hij een keiharde zit heeft, terwijl je op zoek bent naar een heerlijke zachte plofbank of andersom. Ook stoffen en kleuren kunnen in het echt heel anders zijn dan dat ze op een plaatje overkomen. 

 

via GIPHY