De schatten van de kringloop

Lifestyle door Joriet

Ik houd niet van winkelen. Ik kan nooit vinden wat ik zoek en de spullen die te koop zijn in de meeste winkels, zijn massa geproduceerd. Daarom ga ik naar de kringloop: originele spullen, kleding en boeken en een stuk goedkoper!

 
Een originele outfit scoren in een doorsnee winkelstraat zit er niet gauw in. De kleding komt met bakken tegelijk uit Azië en wordt gesleten aan iedereen die maar een dumpprijs wil betalen voor kleding die in een sloppenwijk in elkaar gezet is. Het ergste is nog, als die kleding niet meer past, wordt het vaak weggegooid. Breng het naar de kringloop! Some woman's trash is another woman?s treasure!
 
Boeken, borden, wijnglazen, een buffetkast, een leren jack en een rokje. Zomaar een paar schatten die ik de laatste keer gevonden heb tussen de spulletjes van de kringloop. Dat alles voor nog geen honderd euro! Nieuw kost een buffetkast al meer dan vijfhonderd euro. En geloof me: als je het niet zou weten, zou je denken dat ik die kast nieuw gekocht heb.

 

 

 
Ik snap dan ook niet dat mensen zo veel geld willen betalen voor iets als een bank of bureau. Natuurlijk kun je naar de Ikea gaan, maar dan heb je het zelfde interieur als de buurman. Uiteraard kun je sparen voor een mooie bank, maar als je eens wist wat mensen naar de kringloop brengen, dan verklaar je jezelf echt voor gek dat je honderden euro?s betaalt voor iets wat je tweedehands voor nog geen vijftig euro kan kopen.
 
Nu denk je waarschijnlijk: jij bent vast een student. Klopt, maar deze kringloopgekte heb ik van mijn moeder overgenomen. Die wil namelijk elk half jaar een nieuwe bank en met nieuwe exemplaren loopt dat nog al in de papieren. Daarom bezoekt ze bijna elke week (nee, zo erg ben ik nog niet) de kringloop. Ze heeft een kast vol prachtige wijnglazen, schaaltjes, borden, soepkommen en ander geneuzel. En als ze genoeg nootjes heeft gegeten van een schaaltje, dan wordt die terug gebracht naar de kringloop en koopt ze weer nieuwe. Zo gaat dat met bijna haar hele servies en halve interieur.
 
Ik wissel nog niet elke zes maanden van wijnglas, maar op het laminaat en de televisie na is mijn hele woonkamer ingericht met spullen van Marktplaats en de kringloop. En geloof me: It looks fabulous!
 
Koop jij je spullen allemaal nieuw? Of surf jij ook regelmatig op marktplaats en komen die mooie eetkamer stoelen eigenlijk van de kringloop?