Kunnen vrouwen ook 'blauwe ballen krijgen'?

Intiem door Sandra E

Wat? Blauwe ballen of een blauwe clit? Dit wist je vast (nog) niet. Jawel, ook vrouwen kunnen laatste krijgen van blauwe ballen. Het wordt dan alleen geen blauwe ballen genoemd, maar 'roze ballen', 'blauwe wanden' of 'een blauwe clit'. Hoezo?

blauwe ballen

Lees ook: Dit is een baarmoederhalsorgasme en zo krijg je er een

Dat voelt erg kut

Je hoort mannen wel eens zeggen dat je het 'even moet afmaken, anders krijg ik blauwe ballen'. Zonder zaadlozing krijgt hij een pijnlijk gevoel aan zijn testikels. Het blijkt dat vrouwen precies kunnen ervaren: roze 'ballen', ook wel blauwe wanden of een blauwe klit genoemd. En als je dat hebt dan voelt dat dus erg kut.

Je bereikt geen orgasme

Waarom er bijna nooit wordt gesproken dat vrouwen ook ‘blauwe ballen’ krijgen, komt waarschijnlijk omdat het vrouwelijk geslachtsorgaan ingewikkelder in elkaar zit. Wanneer een orgasme uitblijft bij een vrouw dan kunnen zij niet één specifiek deel aanwijzen dat pijn doet of oncomfortabel voelt. Mannen kunnen dit wel. En wanneer dat orgasme niet lukt, ja dan krijg je dus die 'blauwe ballen'.

Blauwe clit

Ben je ontzettend opgewonden, dan stroomt er bloed naar je clitoris. Je clitoris begint hierdoor te zwellen en pulseren. Wordt hier niets mee gedaan, dan kan het vaginale pijn geven. Het orgasme blijft uit, je voelt je gefrustreerd omdat het niet lukt en dan voel je ook nog eens zo’n nare zeurende pijn. Die vaginale pijn heeft vooral te maken met hoe erg het weefsel rond de clitoris opzwelt. Ben je extreem opgewonden dan zwelt een groter gebied op. En door die langdurige opzwelling wordt de kans verhoogd op een oncomfortabel gevoel, de zogenaamde ‘blauwe clit’. Vaak is het vrij snel over, maar sommige vrouwen houden er uren last van en dat is erg vervelend.

Menstruatiepijn

WTF? Het voelt als menstruatiepijn? Je wanden raken met bloed en de pijn die ontstaan ​​wordt ontstaan ​​met menstruatiekrampen. Dus als je geen orgasme bereikt en je hebt menstruatiepijn..... dan is het niet de menstruatie die op komt zetten, maar je hebt gewoon de laatste van 'blauwe ballen' dus ja, ook kunnen 'blauwe ballen' krijgen.

Lees ook: Op deze leeftijd gaan mannen het vaakst vreemd