Valentijnsdag disaster: deze 8 horecamedewerkers stonden erbij en keken ernaar

Single & daten door Jennifer

Valentijnsdag: het kan een mooie, liefdevolle dag zijn, maar helaas gaat het ook weleens flink mis. Deze horecamedewerkers stonden eerste rang en delen hun ervaringen. Soms hilarisch, maar vaak toch vooral heel awkward.

valentijnsdag date ongemakkelijke momenten

Lees ook: Raarste redenen waarom mensen hun relatie uitmaakten

Op het platform Reddit vroeg iemand "Waiters, van welke Valentijnsdag disasters was jij ooggetuige?" Nou, de antwoorden stroomden binnen en het werd steeds ongemakkelijker.

Huwelijksaanzoek verpest

“Er stond bij een van onze reserveringen, dat het om een verloving ging. Ze wilden champagne, een specifieke zitplaats en een heleboel andere dingen. Toen kwam de serveerster bij de tafel en zei ze: “Dus ik lees dat we een verloving vieren, gefeliciteerd!” Dit zorgde voor verwarring bij de vrouw en een boze blik van de man. Hij had het kennelijk het aanzoek nog niet gedaan. Ze had het verpest.” Oeps!

Geen huwelijk, wel een toetje

“Tijdens mijn eerste baan als serveerster was er een man, die zijn vriendin ten huwelijk wilde vragen. Hij reserveerde twee maanden van tevoren en had alles al uitgedacht. Hij was van plan de vraag tijdens het toetje te stellen. We hadden champagne, ballonnen en vuurwerk klaargezet voor hét moment. Vervolgens is het moment daar en gaat hij op één knie. Hij houdt een toespraak over zijn liefde voor haar, waarna hij haar vraagt.” Oeh… en? “Ze antwoordt met ‘nee’, stopt de ring in haar tas, eet het toetje op en vertrekt.” O, dat is pijnlijk. “Dit was misschien wel het meest awkward moment dat ik ooit heb meegemaakt (samen met zo’n 200 andere mensen). De manager gaf hem alles gratis, zo zielig vond hij het voor hem. Elke keer als ik hem daarna zag in het restaurant, voelde ik nog steeds plaatsvervangende schaamte.”

Verkeerde restaurant

“Toen ik nog werkte in zo’n toeristisch visrestaurant, had ik eens dubbele dienst op Valentijnsdag. Tijdens de lunch kwam er een jong koppel binnen, dat hun eenjarig jubileum vierde. Ik feliciteerde ze en deed mijn gebruikelijke praatje, voordat ik de bestellingen opnam. Het meisje keek ondertussen steeds meer geschrokken. Uiteindelijk vroeg ik of er nog allergieën waren. Toen keek ze haar vriend recht aan en zei: ‘Ja, ik ben allergisch voor vis en schaaldieren.’ Vervolgens draaide ze haar verdrietige gezicht naar mij. Ik zorgde er die avond voor dat haar maaltijd continu helemaal oké was. Toch was het haar blik, die het echt deed voor mij. Zo’n blik van ‘wij daten al een jaar en nog steeds neemt hij me mee naar een restaurant, dat me zou kunnen vermoorden’.”

Flirterige Valentijnsdag

“Nou, er waren twee mensen op een date. Toen ging de man even naar het toilet. Direct daarna stond het meisje op en verliet ze het restaurant. Vervolgens komt de man terug en zit hij daar nog een tijdje te wachten. Dan vraagt hij aan de serveerster, waar het meisje heen ging. De serveerster reageerde dat het meisje weg was. Daarna vroeg de man of zíj dan met hem op date wilde. De serveerster wees hem af.” Tja…

“Hij zette zichzelf voor schut”

“Ik werkte als serveerster in een sushirestaurant en Valentijnsdag was zo’n all-hands-on-deck shift. Iemand waarmee ik een prille relatie had, wilde eigenlijk uitgaan. Toen vertelde ik dat je in de horeca nooit vrij krijgt op Valentijnsdag en dat we het gewoon de dag of het weekend erna moesten vieren. Dit wilde hij echt niet en hij raakte volledig overstuur. Zo erg, dat hij een ander meisje mee uit vroeg naar het restaurant, waar ík werkte op Valentijnsdag. Daarnaast ging hij ook nog eens in mijn gedeelte zitten. Vervolgens zette hij zichzelf de hele avond compleet voor schut. Hij maakte zijn date zo ongemakkelijk, terwijl hij mij jaloers probeerde te maken. Onnodig om te zeggen dat we niet meer zijn uitgegaan. Never.”

Break up en lege portemonnee

“Het koppel kwam de dag na Valentijnsdag lunchen, dus het restaurant was vrij leeg. Wel was het nog steeds een Valentijnsdag date. In het begin ging het goed en waren ze allebei erg lief naar elkaar. De man vroeg ook of ik een foto kon maken. Na een tijdje werd de man steeds meer dronken. Tegen de tijd dat ik vervolgens de rekening bracht, was de vrouw ineens weg. De guy gaf me zijn kaartje en zei: ‘Ik zal je een beetje advies geven. Als je een meisje mee op date neemt om het uit te maken, doe het dan bij een McDonald’s en niet in een duur restaurant...’” Ouch.

“Ze rende naar het toilet”

“Ik was serveerder in een Japans Hibachi-restaurant en daar kwam eens een koppel. Na de maaltijd dumpte de man haar, waarna zij vervolgens opstond en naar het toilet rende. Ondertussen kotste ze een spoor van ongeveer drie meter. De dude stond op van tafel en liet het meisje alleen. En ik? Ik moest de rotzooi opruimen.” Eh, bedankt, hè.

Permanent verbannen uit restaurant

“Ik werkte in een populaire, luxe bistro. Het was mijn tweede Valentijnsdag en voor mij waarschijnlijk de drukste avond ooit. Het hele restaurant zat de hele dag volgeboekt, inclusief de bar en het terras. Mensen konden niet op de bonnefooi eten. Alleen wanneer een reservering werd geannuleerd of als iemand niet kwam opdagen. De meeste klanten waren redelijk begripvol en bleven wachten of gingen gewoon weg. Alleen één gast bleef continu aandringen en vroeg om de tien minuten ‘hoelang het nog duurde voor hij een tafel kreeg’. Hij zei ook de hele tijd dat hij een vaste klant was en dat zijn date er om zeven uur zou zijn (hij stond er sinds zes uur). We bleven erop hameren dat hij een tafel zou krijgen, zodra er één beschikbaar kwam. Ook moest hij netjes wachten in de rij. We konden alleen geen plekje garanderen door het aantal reserveringen. Toen rond tien voor zeven werd de man woest. Hij liep naar de gastvrouw, greep het reserveringsboek en rende de deur uit.

Echt klote, want hij had het enige exemplaar waar onze reserveringen in stonden van die avond. Twee van de eigenaars renden naar buiten om hem te achtervolgen, maar helaas was de man al weg. Twee uur later was het nog steeds chaos, toen de man ineens opdook. Hij zei dat hij een reservering had voor twee personen. Vervolgens begeleidden drie van de vijf eigenaren (allemaal broers) de dude en zijn date naar de parkeerplaats. Hij werd permanent verbannen uit het restaurant. Ze namen zelfs een foto van hem en plakten deze op het raam met de tekst: ‘Serveer deze man niet.’” Nou, fijne Valentijnsdag! Not.

Lees ook: Test met deze 30 vragen of je crush het waard is