Vrouwen in uitzending BOOS boden verhaal over Ali B al eerder aan bij tijdschrift LINDA.

Media door Elsemieke

Twee vrouwen die in de uitzending van BOOS over het seksueel overschrijdend gedrag binnen The voice of Holland hun verhaal delen over coach Ali B, waren eigenlijk van plan om dit in het tijdschrift LINDA. te doen. Omdat er te weinig bewijs was, besloot LINDA. echter niet tot publicatie over te gaan.

 

Beschuldigde regisseur The Voice: "ik was amicaal, maar dat was nooit een probleem"

Vrouwen in uitzending BOOS boden verhaal over Ali B al eerder aan bij tijdschrift LINDA.

Het gaat om de vrouw die door Ali B. zou zijn misbruikt tijdens een schrijverskamp en een oud-kandidate van The Voice of Holland die in 2014 door Ali B zou zijn verkracht nadat hij haar in zijn studio had ontvangen. De twee slachtoffers wilden in de zomer van 2020 anoniem hun ervaringen delen in LINDA., maar hun verhaal werd uiteindelijk niet gepubliceerd. "We geloofden de vrouwen absoluut, maar vonden de verhalen niet voldoende", zegt de hoofdredacteur van LINDA. "Voor publicatie was echt meer bewijs nodig. Er was ook nog geen aangifte. Als we bijvoorbeeld getuigenissen van zes vrouwen hadden gehad, hadden we waarschijnlijk een andere beslissing genomen."

Linda de Mol wist ervan

Linda de Mol was van dit alles destijds op de hoogte, maar op verzoek van de vrouw die door Ali B zou zijn verkracht, werd geen melding gedaan bij Talpa, dat tot 2020 de talentenjacht produceerde. Linda De Mol heeft verhaal ook niet gedeeld met haar broer en Talpa-directeur John de Mol. Wel zijn de vrouwen met hulp van de LINDA hoofdredacteur naar de redactie van BOOS gestapt en dit had dus de welbekende uitzending over The Voice als gevolg. 

Foto: RTL

Lees ook:  Ophef ontstaan over verkrachtingsscène GTST: "Waarschuwing was gepast geweest"