Beschuldigde regisseur The Voice: "ik was amicaal, maar dat was nooit een probleem"

Media door Elsemieke

De regisseur die in de uitzending van 'BOOS' zat en door vijftien vrouwen beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdende gedrag binnen 'The voice of Holland', zegt in het AD "dat hij nooit iets verkeerd gedaan heeft". De man geeft toe dat hij "amicaal" is, "maar dat dat nooit een probleem was". Volgens de man wordt in 2022 alles met een vergrootglas bekeken.  

Beschuldigde regisseur The Voice: "ik was amicaal, maar dat was nooit een probleem"

Nederland heeft al een week het hoofd vol van het vermeend seksueel overschrijdende gedrag van meerdere personen rondom The Voice Of Holland. Tim Hofman bracht met het programma 'BOOS' naar voren hoeveel seksueel overschrijdend gedrag in de doofpot wordt gestopt rondom het talentenprogramma. In de aflevering kwam ook een regisseur van The Voice of Holland aan bod. Vijftien vrouwen meldden zich bij Tim Hofman met klachten over deze persoon. Volgens hen had de regisseur zich schuldig gemaakt aan ongewenste handtastelijkheden en het maken van seksuele opmerkingen. De man, die in het AD alleen met zijn voornaam Martijn wordt geduid, zegt dat hij "amicaal" is, "maar dat dat nooit een probleem was". 

Complimenten en beschuldigingen

"Als een jongetje of een meisje binnenkomt dat heel zenuwachtig is, dan pak ik zo iemand vast en zeg ik: 'Kom op hoor, je moet wel op televisie.' Het grappige is dat twaalf jaar geleden niemand dit raar vond. Dan kreeg je complimenten over hoe goed je in je vak was. En nu, zeker als er wat jongere mensen rondlopen, hoor je: 'O, die gaat zeker met ze naar bed.' Zo onrechtvaardig. Echt. Ik kan er gewoon niet bij."

Handtastelijkheden

Aan het AD laat hij weten dat de hij beschuldigingen nooit heeft zien aankomen, ook niet toen collega's hem erop wezen dat hij wat handtastelijk was. "Mijn editors zeiden nog: 'Martijn, jij bent altijd zo lekker bezig met die kandidaten, ben je niet bang dat iemand dat verkeerd opvat?' Toen zei ik: 'Ja, misschien wel.' Maar ik denk niet dat er mensen te vinden zijn die zeggen: ik doe te veel." De regisseur is al twintig jaar met zijn vrouw. Vroeger was het volgens hem heel normaal dat je elkaar een kus gaf bij het nemen van afscheid en "bekijken we alles nu met het vergrootglas van 2022 en is alles zo krampachtig". Hij zegt dat alles een paar jaar geleden "gewoon anders was".

Foto: RTL

Lees ook: VIDEO: dit zijn de eerste beelden van De Bachelor met Fabrizio Tzinaridis